Een kijkje in mijn capsule wardrobe

Afgelopen september ben ik begonnen met mijn capsule wardrobe. Ik heb best lang nagedacht over hoe ik mijn capsule wardrobe wilde hebben. Je hebt namelijk verschillende opties qua stijlen. Als je op Pinterest zoekt op Capsule Wardrobe is het vrij minimalistisch wat je ziet. Veel basic kleuren en veel basic items. Grijs, donkerblauw, zwart, beige, wit. Dit is natuurlijk wel waar de capsule wardrobe om bekend staat. Ik vind het tof om te zien! Maar vrij gedurfd voor mij. Ik hou juist van een basic jeans met een statement vest of een trui die eruit knalt. Om de outfit bijzonderder te maken. Omdat ik een beginneling ben in het minimaliseren in zowel mijn kledingkast als in ons hele huis is het soms best gek al die veranderingen. Ik heb gemerkt dat ik mijn eigen stijl nog best moest veranderen om juist aan die minimalistische capsule wardrobe te voldoen. Daarom doe ik het op mijn eigen manier. Met een mooi vest die eruit springt of een vrolijk rokje. Ik wil ook mijn leuke zelf blijven, dat vind ik het belangrijkst. Wellicht verander ik meer in het voorjaar? Wie zal het zeggen. Ik denk erover om een keer te gaan winkelen en alleen basic outfits te gaan samenstellen die met elkaar een capsule wardrobe vormen. Het op de foto te zetten om te kijken of ik kan wennen aan de basic outfits.  ;-)

Maar goed, voor nu laat ik je eerst zien wat er allemaal in mijn capsule wardrobe zit!

Dit is mijn capsule wardrobe:

Broeken en rokjes

Ik heb: 2x zwarte skinny jeans, 1x zwarte leren broek, 1x zwarte pantalon, 1x rode pantalon, 1x rode leren broek, 1x groen leren rokje, 1x zwart flaired rokje, 1x olijfgroen panterprint rokje. 

Jurkjes

Ik heb 1 donkerblauw zijden jurkje met stipjes, en 1 zwart jurkje (yay, the little black dress!).

Tops

Ik heb 3x een zwarte blouse, 2x een coltruitje (wit en gestreept), 1x donkerblauwe kanten top, 1x crème vest met kraaltjes, een zwart lang fluffy vest, een glittertop, een donkerblauwe velvet top, een olijfgroene wollen trui, een grijze wollen trui met panterprint, een marine look top, een crème blouse, een witte blouse, een grijze longsleeve met ruches, een zwarte kanten top en een oranje top met panterprint.

Schoenen

Ik heb 1 paar laarzen met blokhak met een panterprintje, 1 paar zwarte enkellaarzen met hak, 1 paar Dr. Martens, 1 paar grijze sneakers met plateauzool, 1 paar zwarte bikerboots, 1 paar witte sneakers en 1 paar zwarte pumps.

Totaal

In totaal bestaat mijn capsule wardrobe uit 36 items. Vind ik het veel? Toen ik begon met mijn capsule wardrobe dacht ik er vrij makkelijk over. Toen ik eenmaal m’n kleding moest gaan uitzoeken vond ik het toch best lastig! Ik moest selecties gaan maken wat ik mocht houden en weg moest doen. Uiteindelijk denk ik veel minder vaak aan shoppen. En voel ik me meer in balans. Want ik weet dat ik maar een X aantal kledingstukken mag hebben. Vaak denk ik maar aan bepaalde outfits, ik heb veel meer ontdekt wat mijn smaak en stijl is door te beperken. Toen ik voor deze blog de items in mijn capsule wardrobe aan het tellen was dacht ik zelfs: ‘Oh! Heb ik dat ook nog?’ Ik was van sommige items gewoon al vergeten dat ik ze in mijn capsule wardrobe had!

Vind je mijn capsule wardrobe juist wel basic of heb je tips voor mij? Of tips hoe jij het anders zou doen? Laat het me weten in de comments. 

Liefs XOXO