Een lang weekend in Londen

‘Heeft iemand zin om mee naar Londen te gaan?’, appte een vriendin. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Londen! De stad van de rode telefooncellen, van Sherlock Holmes en Harry en Meghan. En… WAAR DE FILM NOTTING HILL ZICH AFSPEELT! Ik moest en zou erheen. En wat was het een mooie tijd! Read along with me. (Brits accent, natuurlijk.)

Dag 1: vliegen

We besloten naar Engeland te reizen met het vliegtuig. Dit was spotgoedkoop – echt, ga het maar eens uitzoeken. Het was een beetje spannend (ja gaat zo hoog!) maar uiteindelijk prima te doen. Vervolgens gingen we met treinen naar de hoofdstad. We liepen de trappen van het station op, Londen in, en… Die eerste blik, wauw! Overal rode bussen, vintage taxi’s en oude gebouwen.

Dag 2: verkennen

Vroeg opstaan en de stad in! Toen we voor een stoplicht aan het wachten waren, kreeg ik spontaan het idee om badass midden op de straat een foto te maken van de bussen en taxi’s. Dat was zo leuk om te doen, haha. We waren op weg naar het British Museum, een pand vol overblijfselen uit de Oudheid. De mummies waren interessant, maar na het 1493283ste vaasje was ik er wel klaar mee. Een ander museum – de National Gallery – was veel leuker, want hier hingen allerlei mooie schilderijen! Ook hele bekende, zoals dé zonnebloemen van Van Gogh. Must see, natuurlijk!

Na al die musea was het tijd voor iets anders: prinsesje spelen. We gingen naar Buckingham Palace, het paleis van koningin Elizabeth. Eigenlijk was dat heel saai, want het was een groot, wit gebouw dat je alleen van veraf kon zien. En het regende. Dus, next: de Big Ben! Dat was echter nog een anti-climax, want die bleek in de steigers te staan. En dat staat ‘ie nog voor ongeveer drie jaar. Geen aanrader dus. Wel leuk waren de telefooncellen er vlakbij! (Die stinken trouwens naar urine. Maar het was de foto waard.) Hm, het beeld dat ik nu van Londen schets is niet echt positief hè? Wel realistisch.

Dag 3: kunst en NOTTING HILL

Op deze laatste dag gingen we naar Shoreditch, een wijk die bekend staat om zijn street art. Aaah, dit was gaaf! We hebben zelfs een heuze Banksy gespot; Banksy is een bekende graffiti-kunstenaar. Zoek hem maar eens op; zijn tekeningen zijn prachtig. Na wat rondgelopen te hebben, besloten we de metro (ook iets wat je gedaan moet hebben: met de metro gaan) te pakken naar… NOTTING HILL! Dit was het hoogtepunt van de reis voor mij. Sowieso is de film één van mijn favorieten, en de wijk zelf zag er nog mooier uit dan ze op tv laten zien. Overal gekleurde huisjes, hipsterwinkeltjes en mooie tuinen. Wederom: aanrader!

Ben jij al een keer in Londen geweest? Wat vond jij mooi om te zien? Laat het me weten, want ik wil zeker nog een keer!