Een vakantiebaantje: zo vind je hem!

Eindelijk is het dan vakantie. Zomervakantie nog wel. Heerlijk 6 weken of langer geen huiswerk of toetsen. Lekker de tijd om op reis te gaan, om lekker met je vriendinnen te ontspannen en alle leuke dingen te doen die je maar kunt bedenken. Maar misschien verveelt al die vrije tijd toch al snel. Of je wilt graag wat bijverdienen. Nou, dan zit er maar een ding op….. een vakantiebaantje!

Keuzestress

Nu ben je er dus uit dat je de vakantie wilt opfleuren met een vakantiebaantje. Als eerste moet je natuurlijk bedenken wat je eigenlijk leuk vindt om te doen. Wil je bij de supermarkt of in een winkel werken, bijvoorbeeld bij de kassa of als vakkenvuller? Misschien vind je het wel tof om schoon te maken bij zieken of ouderen. Het zou zomaar kunnen dat iemand in de kerk nog wel wat leuke dingen voor je heeft. Of wie weet is een animatie- of evenemententeam echt iets dat jouw talenten naar boven brengt… Om keuzestress te voorkomen, zijn er een paar dingen die je kunt doen.

  • Maak een top 5 van dingen die je leuk vind om te doen.
  • Maak van ieder ding in de top 5 een voor- en tegenlijstje, dat maakt het kiezen makkelijker.
  • Bedenk je hoeveel tijd je wilt besteden aan het baantje en hoe lang je daarvoor wilt reizen.
  • Betaald werk of vrijwilligerswerk?
  • En dan….. research! Kijk in je omgeving of je flyers ziet waar er om vakantiekrachten wordt gevraagd of ga eens een uurtje op onderzoek via google; genoeg sites met top-ideeën 😉

Verover je droom-job

Yes, je hebt gevonden wat je wilt doen en bent er helemaal enthousiast over geworden. Iedereen in jouw omgeving stopt de vingers in de oren omdat er niets anders meer is waar je over praat. Maar dan moet je wel nog echt zorgen dat je het baantje ook krijgt. Dat betekent solliciteren!

Bij ieder bedrijf of organisatie werkt dit natuurlijk weer net iets anders. Soms moet je echt een brief of mail sturen (met een CV erbij), maar het is soms ook mogelijk om online een formulier in te vullen. En dan maar afwachten of ze je uitnodigen, spannend! Maak een lijstje met dingen die je tijdens het gesprek wilt vragen of bespreken, zo kan je niets vergeten. En als je een notitieboekje meeneemt kan je tijdens het gesprek ook notities maken. Doe jezelf niet anders voor dan hoe je bent, jezelf zijn is echt het belangrijkste!

Aan de slag!

Is het gelukt? Gefeliciteerd! Als het niet gelukt is, geef dan de moed niet op. Blijf vooral doorzoeken, er komt heus wel iets voor je.

Misschien is dit jouw eerste baantje. Of misschien heb je er al een heleboel gehad. Neem nog eens goed door wat je nodig hebt voor je eerste dag en rust de dag van te voren lekker uit. Vergeet niet je wekker te zetten, te laat komen op de eerste dag is natuurlijk niet iets dat je graag wilt. En vooral…. Veel plezier!

Foto door Nienke van Denderen fotografie voor Belle