Eerste keer: naar de bios

Voor alles is een eerste keer. Sommige eerste keren komen wat langzamer dan andere. Een van die langzame eerste keren was in mijn geval naar de bios gaan. Nou, daar kwam verandering in! Ik bemachtigde een paar gratis tickets (ja, dan móét je wel gaan!), appte een vriendin of ze mee ging en zo zat ik op een rustige dinsdagavond voor het eerst in de bios.

Onbekend

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben een beetje een held op sokken. Vind het eigenlijk superspannend om ergens naartoe te gaan waar ik nog nooit ben geweest. In zo’n geval neem ik dan ook het liefst iemand mee, dan kunnen we samen zoeken naar de ingang enzo. Alsof je bij Pathé niet ziet waar de ingang is… Maar goed, gewoon fijn om samen te gaan dus. Het onbekende kan me er zomaar van weerhouden om te gaan. Tipje dus voor als je het een beetje spannend vind om ergens voor het eerst naar toe te gaan: ga samen met een vriendin! Naast onbekend vond ik het vooral best wel groot! Het was vroeg op de avond dus er waren ook niet zoveel mensen, dan lijkt het gebouw nog groter.  :lol:

Mary Poppins en chocopinda’s

Ooooohh wat heerlijk was dit! Samen met mijn vriendin liep ik de zaal voor Mary Poppins Returns binnen. Goeie keus! Als je deze film nog niet hebt gezien kan ik hem je aanraden! Ik houd wel van dat soort films, met lekker veel zang en dans, een vleugje romantiek, bad versus good en natuurlijk een goede afloop. We hadden een zak chocopinda’s meegenomen, goed voer voor tijdens zo’n film. Officieel mag je natuurlijk geen eigen eten mee naar binnen nemen en hierbij geef ik dus totaal het verkeerde voorbeeld. Haha wie is er nog meer stiekem toch bang dat je dan betrapt wordt met je eigen snoep in plaats van dat wat je daar koopt? ;)

Wat vond ik van deze eerste keer?

Het was een goede eerste keer! Heel gezellig ook om samen met een vriendin gewoon eventjes iets ontspannends te doen midden in de week. En er staat een Starbucks koffiekarretje, zaaaalig! ♥ Het was gewoon best wel tof om dan zo’n zaal in te lopen en te gaan zitten in een chille rode stoel. Toen de lichten uit waren gegaan werd ik echt meegezogen in de film. Als ik thuis op de bank Netflix zit te kijken, heb ik meestal ondertussen m’n telefoon in m’n hand en ben ik daar ook gewoon mee bezig. Het was heerlijk om nu echt even helemaal op te gaan in de film. En zo’n groot scherm maakt dat natuurlijk nog makkelijker! Zoals ik zei: deze eerste keer kwam voor mij wat later. Ik ben zelf niet opgegroeid in een gezin waar naar de bioscoop gaan gebruikelijk was, om geloofsredenen. Ben ik dan nu een softe christen? Nah, zo zie ik mijzelf niet; ik heb zelf geen moeite met naar de bioscoop gaan. Ik vind het persoonlijk best wel sterk als mensen staan voor hun principes en bijvoorbeeld zeggen: hierom ga ik niet naar een bioscoop, of doe ik dit of dat niet. Misschien ervaar jij dat met je vriendinnen ook wel. Jullie verschillen misschien wel van mening over bepaalde dingen, maar als het goed is heb je daarin ook respect voor elkaar. Ik geloof dat iedereen zijn eigen weg mag zoeken in achter welke principes je wilt gaan staan. Houd daar voor jezelf aan vast als je stuit op verschillen en het je misschien wel moeite kost te blijven staan voor wat voor jou belangrijk is!

Maar waarom ging je dan nooit eerder?

Ik vertelde net dat ik er zelf geen moeite mee heb om naar de bioscoop te gaan. Maar waarom duurt het dan bijna 25 jaar voordat ik er toch een keer zit? Allereerst heb ik het nooit zo gemist, ik dacht er ook nooit zo over na om naar de bios te gaan. Maar wat vooral speelde, is dat ik het dus echt spannend vind om iets te doen wat ik nog nooit heb gedaan. En ik wil daar eerlijk over zijn tegen jullie, meiden. Het kan namelijk maar zo zijn dat je dat herkent, dat je eigenlijk ook vaak best wel bang bent om naar nieuwe plekken te gaan, of iets te doen wat je nooit eerder hebt gedaan. Dat is oké! Het is vervelend en lastig, het kost mij bijvoorbeeld vaak best wel wat energie als ik iets nieuws ga doen. Gewoon omdat ik het spannend vind. Maar het hoort ook simpelweg bij hoe ik ben, het is een stukje van mij. Soms word ik daar een beetje boos van, ook weleens op God. Maar meestal accepteer ik het en zoek ik naar dingen die me kunnen helpen om het wat minder spannend te maken. Lief zijn voor jezelf helpt je het meest verder. En zo kan het maar zo zijn dat je dan toch opeens in de bios zit en geniet van Mary Poppins en haar fantastische opmerkingen… (Meest geweldig: als Jack met veel moeite tot helemaal bovenin de Big Ben is geklommen en dan toch nog niet de wijzers van de klok kan bereiken. Mary Poppins slaakt een zucht: ‘Honestly?!’ En vliegt naar boven om het dan zelf maar te fiksen… Girlpower!)

Vind jij het ook spannend om nieuwe dingen te doen? Laat het hieronder weten, of mail je vragen naar suzanne@huisvanbelle.nl, wie weet komt er dan een blog over!