Levenslesje #52 Je eerste date

In de nieuwe Belle die eind deze week bij de abonnees op de mat ligt en begin volgende week in de boekhandels ligt, staat een artikel over de eerste date. Geschreven door Janneke. Aan mij de eer om er een levenslesje aan te wijden! Inmiddels heb ik ook al een aantal eerste dates gehad dus ik zal wat van mn ervaringen delen :)

Stel, je bent verliefd op een jongen van school. Je ziet hem elke dag en droomt ervan om een keer met hem te praten. Of misschien doe je dat al, in de pauze waar jullie klasgenoten bij zijn, en zou je hem graag eens alleen spreken. Je kunt dan op date gaan. Een date betekent dat je iets leuks met elkaar gaat doen om te kijken of jullie elkaar leuk vinden. Niets meer en niets minder. Het betekent niet dat je al meteen verliefd bent of hoeft te zijn en hij ook niet.  Je kunt het heel groot maken (en stiekem voelt dat ook best wel zo een uurtje van te voren) maar probeer er een beetje relaxed in te staan. Eigenlijk is er niets leukers dan een jongen gewoon een beetje leren kennen, lekker te kletsen en grapjes te maken en misschien wel verliefd op elkaar te gaan worden.

Het is helemaal niet raar om een jongen mee te vragen om een keer op date te gaan. Zeg gewoon: eej, zullen we een keer iets leuks gaan doen? Of, misschien nog makkelijker: heb jij die ene film al gezien? Ik wil er graag heen maar geen een van mijn vriendinnen wil. Hopelijk zegt hij dan ja en komt het ervan! En dan?

Voorbereidingen date

Natuurlijk ben je vier uur van te voren bezig met wat je aantrekt, dat hoort er namelijk gewoon bij. Bij mij ook, over het algemeen begonnen mijn voorbereidingen zo’n twee uur van te voren, met douchen, outfits klaarleggen, haar wassen… Daarna de jurkjes aantrekken en naar vriendinnen foto’s appen welke het ging worden… Het is echt belangrijk voor je eerste date dat jij iets aanhebt waar jij je lekker in voelt, dus niet iets wat te kort of te strak is maar gewoon lekker comfortabel en toch mooi. Doe niet TE, dus niet te glamourous of hoge hakken, je gaat je opgelaten voelen als je het idee hebt dat je teveel je best hebt gedaan.

Ontmoeting

Dan zie je hem. Spreek af op een plek waar jij je fijn bij voelt, ga bij voorkeur iets doen. Misschien is het ook een goed idee om bijvoorbeeld samen met andere vrienden af te spreken als je niet meteen alleen wilt zijn met hem of je ouders dat nog iets te vroeg vinden. Laat sowieso mensen weten waar je bent. Zeg gewoon tegen hem als je het een beetje spannend vindt, dat vindt hij namelijk ook! Echt waar. Als hij met je heeft afgesproken, vindt hij je echt al een beetje leuk en vraagt hij zich ook af wat je van hem vindt.

Grote fout

Ik heb vaak één grote fout gemaakt bij daten waar ik achteraf altijd spijt van had. Ik ging mezelf bekijken door de ogen van de jongen. Wat vindt HIJ leuk? Houdt hij van jurkjes of van broeken? Houdt hij ervan als ik wel veel klets of juist niet? Helemaal niet slim, weet je waarom? Ik ben ik. Als ik mezelf door zijn ogen ging bekijken, probeerde ik iemand te worden waarvan ik dacht dat hij daarnaar op zoek was. Ik kon daardoor totaal mezelf niet zijn en werd er ook onzeker van. Heel onzeker zelfs. Na mijn laatste date besloot ik daar dan ook mee te stoppen, de man tegenover me zal het gewoon moeten doen met wie IK ben. Leuk genoeg!

Wees dus vooral jezelf, hoe cliché het ook klinkt en zie een eerste date gewoon als een manier om tijd met een leuke jongen door te brengen.

Eerste date tips

In het artikel van Janneke vind je allemaal handige tips. Bijvoorbeeld: waar praat je over, wat doe je en ga je op je eerste date al zoenen? Als je abonnee bent, ligt Belle eind deze week bij je op de mat. Ben je geen abonnee, dan kun je Belle los kopen bij de boekhandel. En wil je de volgende Belle (eind augustus) op je mat krijgen? Word dan snel clublid!

Knop_geefjeop