EHBOK: Eerste Hulp Bij Ongewenste Knuffelaars

“Hé! Hoe issie?” Alles beweegt in slow motion. Ze komt langzaam op je af. Gaat ze…? Ja. Haar armen spreiden zich langzaam uit. Binnen 0,105252 seconde probeer je alle mogelijke scenario’s te bedenken terwijl ze dichterbij komt. Gaat ze voor een ‘handen op schouders en drie kussen’? Een ‘handen op schouders en één kus’? Een ‘full on hug’? Of een ‘halve hug met schouderklop’? ZOVEEL OPTIES. Te laat. Ze hugt je – wrijvende hand over je rug en everythang – en jij staat er als een zombie bij, handen langs je lijf, hoofd lichtelijk achterover. In het Jane Austen tijdperk hadden ze tenminste duidelijke regels. No worries, zo maak je het minder awkward!

(Lees en huiver; dit zijn true stories)

DON’TS: dichtklappen of boos worden

Scenario 1: Je komt een knappe jongen van de kerk tegen op straat. Hij groet je enthousiast van een afstandje en loopt op je af. Maar jij hebt met één hand een FIETS VAST. Hij komt op je af met uitgestrekte arm en hoe dichterbij hij komt hoe meer je denkt O NEE IK HEB MAAR ÉÉN HAND VRIJ. Uiteindelijk klapt hij dicht van jouw dichtklapperij en aait hij je ongemakkelijk over je half uitgestrekte vrije arm. En wat doe jij? JE AAIT TERUG. (Why?) Daarna spreken jullie elkaar nooit meer.

Scenario 2: Je moeder probeert je op een feestje te koppelen aan een jongen omdat jullie daar de enige twee singles van dezelfde leeftijd zijn. Je voelt je er redelijk oké over omdat hij het net zo stom vindt als jij, totdat hij voor een soort vage handshake gaat (pff die heb je ook nog). Je strekt je hand uit maar terwijl je dat doet besef je dat hij voor een high five met aanloopje gaat. Gevolg: ongemakkelijke chaos. Je schreeuwt “Huh?! Wat?! Nee, kom op! Wie gaat er op zo’n moment nou voor een high five?!” Hij kijkt je aan en knippert met zijn ogen. Daarna spreken jullie elkaar nooit meer.

Moraal: Nee. Niet doen. Gewoon nee.

DO’S: benoemen en doorgaan

Scenario 1: Je spreekt af met een vriendin die je nog niet zo heel goed kent. Ze beent op je af voor een kus op je wang en een halve knuffel. Zij gaat voor één vluchtige zoen, jij wilt de traditionele drie doen. Dat gaat natuurlijk mis. “Oh awkward haha, ik ging voor drie. (*verandert onderwerp*) Hoe issie?”

Scenario 2: Je zus heeft aangekondigd dat ze zwanger is en ze is niet zo aanrakerig, maar ja, ze is ZWANGER. Dus je gaat haar een knuffel geven. Maar om haar tegemoet te komen, kondig je je knuffel aan. Zo. Kan ze er niet omheen.  “Ik ga je knuffelen hoor. (*BAM, knuffel*) Gefeliciteerd!” Dat is een goede tip: de gefeliciteerd na de knuffel, heb je gelijk iets te zeggen en blijf je niet in ‘ongemakkelijk oogcontact in stilte na knuffel’ hangen.

Moraal: Benoem dingen, ook wanneer iets awkward is. Heb je dat maar gehad. En doorrrrrr.

MUST SEE: