Ei love you!

Misschien ken je die reclame wel: ‘Jij houdt van eieren, en eieren houden van jou!’ Soms staat er in een tijdschrift wel eens een plaatje met zo’n lief eitje die een mutsje op heeft.

Goed, een lange aanleiding naar het echte onderwerp… Valentijnsdag!

Heb jij al iemand op het oog aan wie je wil laten merken dat je van hem/haar houdt? Je (misschien wel toekomstige) vriendje, vriendin, vader, moeder, familie…

Anyway, het is sowieso leuk om iets te maken voor Valentijnsdag. Bijvoorbeeld een broodje met ei. Ja, echt. Maar dan niet een standaard broodje natuurlijk. Wat dan? Volg het stappenplan.

  1. Pak een boterham.
  2. Snij in het midden met een scherp mes een hartje uit. Ik heb het gedaan met een speciaal uitsteekvormpje, het rode hartje op de foto.
  3. Doe olijfolie in een pan, steek het gas aan en leg het broodje erin.
  4. Breek een eitje en zorg ervoor dat het ei precies in het deel komt waar je het hartje hebt uitgesneden.
  5. Even wachten… Tot je eitje klaar is. De onderkant moet niet verbranden en het eigeel moet hard zijn, zodat het er niet aan de onderkant uit glipt.
  6. Haal het eitje er voorzichtig uit met een opschepspatel, en verhuis hem naar een mooi bord.
  7. Versier het bord! Met uitgeknipte hartjes natuurlijk, of een mooi servetje.
  8. Tadaaaaaa! Je ei-love-you-broodje is klaar.

Verrassing
Nu komt natuurlijk het leukste gedeelte: jouw Valentijn verrassen! Laten we er even vanuit gaan dat je het voor een vriendin doet. Het is een voordeel als ze in de buurt woont, dan kan je het zo brengen. Is dat nou niet zo, dan kan je vragen of ze langs komt voor een speciaal Valentijnsontbijt/lunch, gezellig!

Wil je dit bovenste voor een jongen doen? Wauw, dan heb je lef!  Maar als je dat véél te spannend vindt,  dan kan je ook een foto maken van het broodje en hem opsturen – via je mobiel, of eerst inladen op de computer en dan mailen/uitprinten. In ieder geval heb je dan een origineel kaartje… Schrijf er bijvoorbeeld op: “Ei love you!” ;)

En eet dat heeeeerlijke broodje dan lekker zelf op, of geef hem aan je vader of moeder en zeg dat je heel veel van hun houdt!

Enne… Laat je ff weten of alles gelukt is?

Succes en happy Valentine!