Emily’s favo recept: pasta pesto

Met pasta kun je heel veel variëren en ik ben dan ook een echte pasta-liefhebber! Ik proefde voor het eerst pasta met pestoroomsaus bij de Julia’s – de pasta retailer op het station. Deze vond ik zo lekker dat ik hem na ging maken! Het is hier nu echt favoriet geworden. En, je maakt het heel snel klaar!

Hoe maak je dit?

Stap 1: Begin met het snijden van de kip in blokjes. Gooi ze in de koekenpan en zet ondertussen het water op voor de penne.
Stap 2: Zodra de kip gebakken is doe je er de kookroom en de pesto bij. Breng dit al roerende aan de kook.
Stap 3: In de tussentijd kun je de penne gaan koken. Breng het kookwater wat op smaak met (italiaans) zout en doe er eventueel wat olijfolie bij.
Stap 4: Als de saus een mooi mengsel is kan de crème fraîche erbij. Roer het geheel goed door elkaar.
Stap 5: Giet de penne af en haal de saus van het vuur.

Schep de penne op je bord en giet vervolgens de saus erover. Leg wat in plakjes gesneden mozzarella over de warme saus heen (deze smelten er dan een beetje in). Maak af met wat geraspte parmezaanse kaas en serveer er wat rucola bij.

Eet smakelijk!

Laat weten wat je van dit recept vindt en of je ook wel eens varieert met pasta!

Deze blog werd geschreven door Emily