Er staat nog een christelijke topfilm op Netflix en het is The Shack

Een paar jaar geleden kwam het boek The Shack uit, en al gauw werd het vertaald in het Nederlands naar De Uitnodiging. Misschien heb je het boek wel gelezen? Volgens mij een gevalletje controverse, omdat in het boek God als moeder wordt beschreven en niet iedereen kon dat waarderen. Toch heeft het boek heel veel harten geraakt (waaronder het mijne) en leest niemand dat boek zonder droge ogen uit. En omdat de film nu op Netflix staat, geef ik je 3 redenen waarom jij deze film ook moet zien!

1. God is een moeder

In de Bijbel staat vaak geschreven dat God als een vader is voor zijn kinderen. En dat klopt ook natuurlijk. Alles wat en wie God is past daar zo goed bij: rechtvaardig, machtig, grote Koning. Maar God heeft ook een andere kant, en dat is de kant die liefde en tederheid aan zijn kinderen laat zien. Dat is misschien de moederlijke kant in God, hoewel ik geloof dat God zoveel groter is dan moeder of vader zijn. Maar, omdat we soms zoveel van God als vader zien, zijn we vergeten dat God ook als moeder kan zijn, en in de film wordt prachtig neer gezet hoe dat kan zijn als je wil helen van pijn uit je verleden. (Heel helend vooral ook voor de hoofdpersoon uit de film!)

2. Het gaat moeilijke vragen niet uit de weg

We hebben bijna allemaal grote vragen aan God, of zijn soms boos op Hem. Begrijpen niet waarom Hij niet ingrijpt in oorlogen, persoonlijke ellende of waarom Hij mensen van wie we houden niet beter maken. Dat is zo moeilijk. In de film worden deze moeilijke vragen niet uit de weg gegaan, maar ga je samen met Mack (de hoofdrolspeler) die vragen aan. Geen zoetsappigheid dus, maar pittige vragen om over na te denken.

3. Het kan faith changing zijn

Doordat de film zo anders met de standaard beelden van God om gaat, kan het je geloof veranderen. Ik weet in ieder geval dat het mijn beeld van God, Jezus en de Heilige Geest danig veranderde en ik besefte hoe beperkt mijn beeld eigenlijk was. Je zult het misschien niet met alles eens zijn, en dat hoeft ook niet, maar als je het een kans geeft kan het je geloof versterken!

Al met al is dit een film die je MOET zien. Ik vroeg in onze redactie-app om 3 redenen om deze film te zien, en kreeg zo ongeveer een miljoen. Als dat nog niet genoeg is… kijken dus!

Heb jij de film al gezien? Wat vond je ervan?