Examen doen? – Studietips!

Voor sommigen van jullie komen de examens er aan. We leven met jullie mee! We kregen de vraag van een van jullie of we wat tips kunnen geven om goed te studeren. Here we go!

  • Zorg voor goed eten. Ja hallooo, je bent een meisje. Dus wat motiveert jou? Chocola toch zeker! Zorg dat je iets lekkers te eten en te drinken binnen handbereik hebt.
  • Zoek je eigen studievibe. De een houdt van een heel opgeruimde kamer als ze gaat leren – zorg dan dat je eerst ff een halfuurtje schoonmaken inplant. Vind je chaos motiverend? Vraag dan je kleine broertje of hij even vijf minuten door je kamer heenrent :)
  • Beloon jezelf! Een halfuurtje studeren? Tien minuten msnen of bellen met een vriendin of je vriendje. Of tien minuten je favo tvserie kijken…
  • Wat zijn je grootste afleiders? Telefoon, computer…ga op een andere kamer zitten en leg je telefoon echt weg. Anders lukt het nooit.
  • Houd je doel voor ogen. Weet je al wat je wilt worden? Of ben je school gewoon superspuugzat? Dat is ook een doel op zich! Herinner jezelf eraan waarom je het eigenlijk doet en ik weet zeker dat je t volhoudt!
  • Geloof dat je het kunt. Ik kan ook weleens denken voordat ik bijvoorbeeld een artikel schrijf dat ik er niks van kan. Maar ik bedenk me dan altijd: stel nou dat ik gewoon ga schrijven en er komt iets superslechts uit? Dat geeft dan toch niet want niemand heeft t gelezen. Dan begin je gewoon overnieuw. Maar er komt altijd best iets goeds uit. Jij kunt dat ook. GEWOON BEGINNEN!
  • Zoek steun. Gaat je vriendin thuis studeren? Het helpt als je weet dat zij ook bezig is. Bel of w’app elkaar ff om het halfuur. Waar ben jij?

Heeeeel veel succes, laat ons via twitter/facebook of de reacties weten of jij examen doet en we leven met je mee!