Meestgestelde vragen crowdfundactie

In deze blog geven we antwoord op jouw meestgestelde vragen!

Waarom is er geld nodig?

Huis van Belle wordt gerund door vrijwilligers. Om het magazine Belle uit te geven (wat we vanaf halverwege dit jaar zonder uitgever gaan doen), de website te vernieuwen (nodig na drie jaar) en lopende kosten te kunnen betalen, is er meer dan 100.000 euro per jaar nodig. Met 2600 meebouwers halen we dat! We hopen dat jij er een van bent. Check ook de oproep van Eline!

Hoe gaat het verder met Belle?

We willen Belle zelfstandig uitgeven, dus zonder uitgever. Hiervoor is veel geld nodig. We hebben afgesproken met de uitgever dat we in februari en mei nog samen Belle uitgeven. Vanaf augustus hopen we dat zelf te doen. Hiervoor zijn wel 2000 clubleden nodig. Als we die niet halen, kan Belle er niet komen!

Ik heb een doorlopend abonnement op Belle, wat gebeurt daarmee?

Je abonnement bij Uitgeverij Kok stopt per mei. In februari krijg je van de uitgeverij een mail met daarin een aanbod voor als je abonnement langer doorloopt dan mei. Je krijgt dan een aanbod voor een alternatief. Je kunt wel alvast een lidmaatschap op de Huis van Belleclub nemen. Hiermee help je ons zo snel mogelijk 2000 leden verzamelen. Je gaat pas betalen vanaf het moment dat je abonnement bij Kok is gestopt (mei dus). Je betaalt dus niet dubbel.

Ik heb geld gedoneerd, wat gebeurt er met mijn geld als er te weinig wordt opgehaald?

We kunnen je geld hoe dan ook gebruiken en laten je per nieuwsbrief weten wat we ermee gaan doen en hoe het ervoor staat. Maar we gaan er natuurlijk van uit dat we het streefgetal halen!

Wat als jullie meer leden werven dan je van te voren hebt aangekondigd?

Ook dan zijn er genoeg manieren waarop wij dit geld kunnen besteden. Ook dan houden we je hiervan op de hoogte!

Kan ik ook een eenmalig bedrag overmaken?

Dat kan ook. Maak je bedrag over op NL27 TRIO 0198 0054 58 tnv Stichting Huis van Belle. Vermeld erbij dat het om een (eenmalige) gift gaat.

Moet je ook betalen om op de website te komen?

Nee, de website blijft gratis toegankelijk. We vinden het belangrijk dat onze blogs voor iedereen te lezen zijn! Wel kan het zijn dat een bepaald gedeelte alleen toegankelijk wordt voor leden, zoals het forum.

Heeft Huis van Belle een ANBI status?

Nog niet, de aanvraag is wel gedaan!

Moet je echt lid zijn van de club van Honderd ouders om naar de moederdochterdag te kunnen?

Yep!

Wat als jullie de 2000 niet halen, krijgen we dan geld terug?

We gaan pas in juni geld innen als je lid bent geworden van de Huis van Belleclub. En natuurlijk gaan we er vanuit dat we dan de 2000 leden hebben gehaald!