Februari: de favorieten van Suzanne

Februari is alweer bijna voorbij! Het was een diverse maand, met regen én veel zon, dagen waarop ik heel blij was en dagen waarop ik soms wel een knuffel kon gebruiken. Anyways: dit waren mijn favorieten van februari!

#1 Boeken

Lezen, lezen en nog meer lezen… Als kind deed ik niet anders. Wie werd er nog meer betrapt als je ‘s avonds in bed stiekem nog lag te lezen terwijl je eigenlijk moest slapen? De afgelopen jaren las ik eigenlijk maar weinig. Ik had er de rust niet voor of ging helemaal op in andere dingen van het leven. Mede naar aanleiding van deze blog van Coby besloot ik onlangs mijn telefoon in mijn tas te laten als ik met het OV ging reizen. In plaats daarvan haalde ik een boek tevoorschijn. En echt, wat is dat héérlijk! Ik was alweer vergeten hoe fijn het is om in een boek op te gaan. Love it! Deze maand las ik onder andere ‘En uit de bergen kwam de echo’ (Khaled Hosseini), ‘De gave van Asjer Lev’ (Chaim Potok) en begon ik aan ‘Eleanor Oliphant is completely fine’ (Gail Honeyman). De laatste was een vriendin aan het lezen en ik was er zo benieuwd naar, dat ik hem van haar heb geleend zodra ze hem uit had. En een beetje Engels lezen is nooit verkeerd. ;)

#2 Zwarte eettafel

Deze maand schilderde ik mijn eettafel zwart. Mijn eettafel heb ik gratis van een vriendin gekregen, hij was nog van haar oma geweest. Het is echt zo’n zwaar, massief geval en ik vond de originele houtkleur echt niet mooi staan in mijn kamer. Dus besloot ik de gok te wagen en hem te schilderen. Zwart! Het pakte verrassend goed uit, hieronder zie je een sneak peek van hoe ‘ie is geworden!

#3 Bloemen

Toen de zon zo heerlijk begon te schijnen besloot ik mijzelf te trakteren op… een bosje bloemen! :) Het was de dag na Valentijnsdag, dus bij de Appie waren veel bloemen met korting. Ik kocht bijzondere tulpen en oranjerode trosanjers en zette ze samen in een vaas. Wat kun je daar blij van worden! Later in de maand kwam een lieve vriendin bij mij langs. Zij nam weer een bosje tulpen voor me mee. Deze maand hoefde ik dus niet zonder bloemen te zitten! (En zie je daar mijn Flow-kalendertje liggen? Ook een favorietje!)

#4 Over vriendinnen gesproken…

Deze maand ging met ups en downs en ik ontdekte opnieuw hoe fijn het dan is om lieve vriendinnen om je heen te hebben staan. Ik heb hier geen foto van ze, maar echt: het zijn mijn favorieten! Een knuffel, een gezellig kletspraatje, wat bemoedigende woorden of een gedeeld gebed: friends are the best! ♥

#5 Spiegel

Sinds ik (alweer bijna een jaar geleden) mijn eerste echte eigen appartementje introk had ik geen passpiegel meer in huis. Eerder had ik er altijd eentje in de binnenkant van mijn kledingkast geplakt, zodat ik ‘s morgens even m’n outfit kon keuren. Een nieuwe spiegel was er nog niet van gekomen en ik miste het best wel om even in full length in de spiegel te kunnen kijken. Deze maand kocht ik daarom bij Xenos een grote spiegel voor een klein prijsje. Hij heeft een fijne zwarte rand, dat vond ik zo leuk staan bij het originele caféstoeltje die ik ooit via Marktplaats kocht. Dan nog wat leuke planten erbij en voilà: je slaapkamer heeft een upgrade gehad!

Waar werd jij blij van deze maand? Wat zijn jouw favorieten?

Photo by Max Panamá on Unsplash