Februari: de leukste maand van het jaar!

Op de fiets naar school vriezen mijn handen eraf, omdat ik weer vergeten ben handschoenen aan te doen. Alle leuke feestdagen zijn voorbij, en aan Valentijnsdag heb ik zoals ieder jaar toch helemaal niks. Van de winter is de lol ondertussen ook wel af, maar het voorjaar is nog zo, zo eindeloos ver weg. Je merkt het denk ik wel: februari is nu niet bepaald mijn meest favoriete maand van het jaar. Beter gezegd, ik ken geen maand die ik vreselijker vind. Toch zijn er (na hééél diep nadenken) zowaar een paar leuke kanten te noemen aan deze rotmaand, waar je misschien niet bij stil staat. Dus, lees mee en misschien kan ik jou (en mezelf 😉) overtuigen dat februari zo erg nog niet is.

1.    WIDM

Expeditie Robinson en Hollands Next Top Model zijn helaas alweer een tijdje afgelopen, maar gelukkig kun je iedere zaterdagavond van februari genieten van het nieuwe seizoen Wie Is De Mol! Fluffy socks aan, dekentje over je heen, snacks binnen handbereik en je bent helemaal klaar om die mol te ontmaskeren.

2.    Wat eten we?

Stamppot! Of zuurkool, of boerenkool, of andijvie. Eerlijk is eerlijk, na buiten in de kou geweest te zijn, smaakt zo’n oer-Hollands gerecht gewoon best goed. Daarnaast krijg ik van het winterse weer in combinatie met lange schooldagen extra snel trek, waardoor ik nog meer van eten kan genieten.

3.    Creatieve bui

Terwijl het buiten begint te schemeren heerlijk aan je bureau tekenen of een paar mooie pagina’s in je bullet journal maken… Dat is iets wat ik eigenlijk helemaal niet zo snel doe in de zomer, maar wel in de donkere wintermaanden. Buiten is het toch koud, dus genoeg tijd om binnen mooie dingen te maken!

4.    Winterwandeling

De deur uit gaan doe je misschien liever zo weinig mogelijk, omdat het buiten gevoelstemperatuur vrieskast is. Toch is het juist om heel erg veel redenen super gezond om in de winter lekker in de buitenlucht te zijn! Als je je dik genoeg inpakt valt de kou hartstikke mee en als je je daarna thuis opwarmt met een warme kop chocomel ben je weer helemaal opgeladen.

5.    Vakantie

Je zou het bijna vergeten, maar eind deze maand is het gewoon weer voorjaarsvakantie! En of je nou wel of niet blij wordt van februari, als er een vakantie in zit is het automatisch een topmaand 😊

Photo by Andrijana Bozic on Unsplash