Uitslag feminisme test

Heb jij de test gedaan in Belle nummer 5? Je kunt hier de uitslag zien!

De meeste A’s: Een beetje feministisch.

Het valt jou op als vrouwen anders worden behandeld dan mannen. Je maakt er een opmerking of grapje over. Als het jou persoonlijk raakt, kom je voor jezelf op. Je zult echter niet snel de publiciteit zoeken om je standpunt kenbaar te maken.

De meeste B’s: Niet feministisch.

Jij bent niet feministisch. Je vindt de verschillen tussen mannen en vrouwen prima en kan je er niet druk om maken.
Tip: af en toe een beetje girlpower om voor je rechten als vrouw op te komen, kan geen kwaad!

De meeste C’s: 100% feminist!

Jij bent sterk van binnenuit gemotiveerd om voor je rechten als vrouw op te komen! Je gaat graag de discussie aan, zoekt de publiciteit op en hoopt anderen warm te krijgen voor jouw standpunt. Als de Opzij! een nieuwe hoofdredacteur zoekt, dan zullen ze zeker aan jou denken!

Enneh… heb jij bij vraag 4 antwoord a of b ingevuld? Aletta Jacobs was de eerste vrouw in Nederland die ging studeren, de eerste vrouw die arts werd en de eerste vrouw die promoveerde. En zo’n kwart eeuw lang stond zij in Nederland aan het hoofd van de Vereniging voor Vrouwenkiesrecht. Einde van deze mini-cursus geschiedenis.

Deze test stond in Belle nummer 5. Heb je nog geen abonnement op Belle, maar wil je dat wel graag? Klik dan op de roze knop hier onder!
Je neemt een jaarabonnement (4 nrs) voor € 15, 95 en krijgt het Belle-armbandje. Ook krijg je nog meer voordelen zoals secret blogs en natuurlijk Belle als eerste in de bus!

BELLEKNOP-31-300x61