Verschillende figuurtypes – wat ben jij?

Op de afgelopen bloggersmeeting deed styliste Wendy een workshop over figuur types. Iedereen heeft weer een ander figuur, en daardoor staan ook bij iedereen andere dingen mooi. Vandaag laat ik jullie zien wat je het beste kunt dragen bij jouw figuur. Onthoud goed; het is niet zo dat het ene figuur mooier, beter is dan het andere figuur. Deze blog is bedoeld zodat je zelf kunt kijken welk figuur je hebt en je met behulp van kleding jouw mooie punten kunt benadrukken. Want dat is wat jouw lichaam is; mooi en gemaakt door God!

De figuurtypes

Er zijn wel meer kledingtypes, maar er zijn vier bekendste. Maak kennis met mevrouw Peer, Appel, Zandloper en Zuil. Misschien vind je het lastig om te bepalen welk figuurtype je bent. Ga dan gewoon in een legging en hemdje voor de spiegel staan en bekijk je lichaam. Ga na of je kenmerken van het figuurtype bij jouw lichaam passen.

Peerfiguur

Een peerfiguur heeft smalle schouders en borsten, vollere benen en billen. Omdat jouw bovenlichaam smaller is dan je onderlichaam is het mooi om bij je bovenlichaam wat meer volume te creëren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld iets wijds te dragen, iets met een pofmouwtje, laagjes over elkaar aan te trekken of een sjaal. Het is mooi om het bij je benen wat rustiger te houden  door bijvoorbeeld een donkere spijkerbroek te dragen.

03_Amber_figuurtypepeer_1

Appelfiguur

Het appelfiguur heeft een wat grotere buik en borsten, smalle heupen en benen. Je buik is ook groter dan je borst. Het is mooi om jasjes –open- te dragen en wat lossere shirts of blousjes. Een  appelfiguur heeft vaak slanke benen, dus staat een strakkere broek of rok je goed!

03_Amber_figuurtypeappel_2

Zuilfiguur (of twix :p)

Een zuilfiguur is smal en heeft weinig taille en borsten. Bij dit figuur is het mooi om wat volume te maken; draag bijvoorbeeld een boyfriend jeans of laagjes. Ook opgezette zakken en dat soort dingen kunnen je net wat meer volume geven. Probeer om niet maar één kleur te dragen, maar verschillende kleuren. Ook A-lijn rokjes staan je erg mooi!

03_Amber_figuurtypezuil_3

Zandloperfiguur

Bij het zandloperfiguur zijn de schouders en heupen even breed. Ook heeft dit figuur een smalle taille. Draag geen grote, wijde blousjes om bijvoorbeeld grotere borsten te verbergen, hier kun je wat vierkant van worden. Het is juist mooi om je smalle taille te accentueren door bijvoorbeeld een riempje. Verder is het gewoon mooi om simpele kleuren en kleding te dragen en ook aansluitende tops kun jij goed hebben!

03_Amber_figuurtypezandloper_4

Ik zeg het maar nog een keer; vergeet niet dat deze tips er zijn om de mooiste delen van jouw lichaam te accentueren. Het is niet zo dat het peerfiguur mooier is dan het zuilfiguur of andersom. God heeft jouw lichaam gemaakt, en je mag er helemaal zijn zoals je bent! En de beste tip om er goed eruit te zien blijft; draag waar jij je belle in voelt!

Welk figuurtype ben jij?