Filmtips – vertrouwen op God als het moeilijk is

Als er moeilijke dingen gebeuren, is het soms lastig om te blijven vertrouwen op God. Het kan dan helpen om te kijken naar andere gelovigen. Hoe gaan zij om met problemen en angsten in hun leven? Deze 3 waargebeurde films van New Faith Network geven je wellicht een idee. Het is bemoedigend en inspirerend om te zien hoe de mensen uit deze films blijven geloven in God, ondanks de moeilijke omstandigheden waar ze mee te maken krijgen.


Letters to God

Tyler is pas acht jaar oud wanneer hij te horen krijgt dat hij kanker heeft. Vanaf dat moment voert hij elke dag een dappere strijd tegen de slopende ziekte. Hij haalt veel moed uit zijn geloof in God. Elke dag schrijft hij een brief aan God en doet die op de post. Brady McDaniels, een postbode die zelf worstelt met allerlei problemen, krijgt de brieven in handen en weet zich er geen raad mee. Maar naarmate hij Tyler, zijn moeder, oma en broer beter leert kennen, beseft Brady wat hij met de brieven moet doen. Hij neemt een beslissing die ook zijn eigen leven
ingrijpend zal veranderen.

I Can Only Imagine

Deze aangrijpende film volgt het leven van Bart Millard, de zanger van de christelijke band MercyMe. Bart schreef de megahit ‘I Can Only Imagine’, naar aanleiding van het overlijden van zijn vader. Hun relatie is niet altijd goed geweest. Toen Bart een kind was, worstelde zijn vader met een drankverslaving en was hij agressief. Het is een verdrietige tijd. Een christelijk zomerkamp brengt een positieve wending aan in zijn leven. Maar zijn vader moet niets hebben van Barts geloof en van zijn muzikale ambities. Totdat hij jaren later ook de genade van God leert kennen. Het verandert zijn leven en de relatie met Bart radicaal.

 

Tulsa

Tommy wist tot voor kort niet dat hij een dochter had, maar dan staat de 9-jarige Tulsa ineens bij hem op de stoep. Ze wil graag bij hem komen wonen. Met tegenzin neemt Tommy haar in huis. Tulsa blijkt een meisje met een sterke wil en een groot geloof. Ze wil dat haar vader stopt met drinken en meegaat naar de kerk, maar daar zit hij niet op te wachten. Wanneer een heftig ongeluk alles overhoop gooit, moet Tommy zijn gevechten met verslaving en verlies overwinnen om de vader te worden die zijn dochter altijd al wilde.

 

Deze en nog veel meer prachtige christelijke films en series zijn te bekijken op New Faith Network. Nog geen lid? Probeer het 14 dagen gratis op www.newfaithnetwork.nl.

 

#filmtips #advertorial #newfaithnetwork

 

 

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels