Flevo voor newbies

Jawel, weer een blog over Flevo. Niet om het nog eens onder je neus te wrijven als je niet gaat, maar meer omdat we zo blij zijn dat wij wel gaan en ook nog eens aan de slag gaan met ons favoriete voedsel: cupcakes! (Ben je erbij?)

Misschien ben je nog nooit op Flevo geweest, en misschien is dit jaar je eerste keer. Mijn eerste keer Flevo was toen ik een jaar of 14 was, ik ging dat jaar naar de tweede klas. Ik ging samen met een vriendin en twee andere meiden, en ik stond bij mijn oom en zijn hippie-woongroep-vrienden. Ik vond het fan-tas-tisch! Het was alles wat ik leuk vond: goede muziek, kamperen, crowdsurfen (dat mocht toen nog), laat naar bed gaan en heel belangrijk: heeeel veeel leuke jongens. Sinds dat jaar ben ik er ieder jaar bij geweest…

Zo kon ik alle bands goed bekijken. En, hoe vind je mijn tuinbroek ;)

Eerste keer
Een eerste keer is altijd spannend: hoe zal het zijn, vind ik het wel leuk, ga ik alles vinden, kan ik mijn tentje wel opzetten zonder mijn ouders… Hier wat tips om het wat dragelijker te maken ;)

1. Om goed voorbereid op Flevo te komen is het handig om lijstjes te maken, zodat je zeker weet dat je niets bent vergeten. Tent? Check! Pyjama? Check! En denk ook eens aan de tips van Rachel: ga niet zonder pleisters en paracetamol op pad!

2. Ook handig: het programma checken van te voren. Welke band ga je leuk vinden, welke workshop wil je volgen, hoe laat komt die spreker? Als je je toegangsbandje gaat halen bij de kassa krijg je ook een programmaboekje waar alles in staat, maar je vooraf oriënteren is altijd handig… (gelukkig krijg je ook een handig overzicht, zodat je in één keer kan zien wat er speelt op welk tijdstip!)

3. Zorg dat je de belangrijke papieren bij de hand hebt: heb je het toegangsbewijs geprint of uit de post gevist? (Heb je je ticket al ver van te voren besteld, maar heb je daarover niets ontvangen? Maak dan een printscreen van je bankafschrift en neem hem mee: zo weten ze dat je betaald hebt, en kan je toch een bandje halen…)

4. Niets vervelender dan een kwartier moeten lopen naar de toiletten: zorg dat je een beetje op tijd bent voor een goede plek (ik ben er bijna altijd om 8 uur ’s morgens om mijn goede plekje heel niet lief vrij te houden voor vrienden.) Maar… ook niet te dicht bij de toiletten of douches: dan kan je niet heel chill uitslapen. Het beste is er een beetje tussenin: dichtbij de ingang én dichtbij de douches.

5. Heb je echt je rust nodig, zorg dan voor oordoppen. De camping kan nogal rumoerig zijn. En het lijkt misschien suf, maar je kan best even ’s middags een middagdutje doen: rust op de camping en nog geen harde muziek vanaf het hoofdpodium. Zo kan je er ’s avonds weer goed tegenaan!

6. Er zijn oplaadpunten voor je mobiel ;)

7. Vergeet echt je wc-papier niet. Heen en weer lopen naar je tent omdat je wc-papier nodig hebt: Niet. Handig.

Ik en de zanger van Skypark. Wat vond ik hem knap :)

 

Heb jij nog tips voor Flevo-newbies? Deel ze in de comments!

En wie weet zie ik je nog! XO Martan