for King & Country – Burn the Ships

Eindelijk is hij dan hier: het nieuwe album van for King & Country, Burn The Ships! Voordat het album uitkwam, hadden de frontmannen Luke en Joel Smallbone al een paar nummers met ons gedeeld, waaronder joy., God Only Knows en de titel track Burn The Ships. Het is geen geheim dat wij bij Huis van Belle enorme fK&C fans zijn. Daarom neem ik je graag mee door het album zodat jij ook (nog meer) fan mag worden!

joy.

Het hele album staat eigenlijk in het teken van God’s licht zoeken in moeilijke tijden. Gevechten die we zelf, of mensen om ons heen, voeren in hun gedachten. Het tweede nummer joy. gaat over het kiezen van vreugde in moeilijke tijden. Want ook al lijkt het donker om je heen, we mogen kiezen om in God’s vreugde stappen. Dit klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar laat dan dit nummer je helpen Zijn vreugde te vinden!

God Only Knows

Het lied is een prachtig nummer met een duidelijke boodschap. In de videoclip zie je een dag uit het leven van een jonge vrouw. Aan het eind van haar dag springt ze van een brug om een eind aan haar leven te maken. De video spoelt terug en laat een moment zien waarop een vriendin op een cruciaal punt in haar dag troost biedt. Het is een heftige clip waarin sommigen van ons zich kunnen herkennen. Wat fK&C heel duidelijk wil maken is dat we ondanks depressieve of zelfdoding gedachten een God hebben die heel veel groter is dan alle ellende die we tegen komen. Hij is voor ons, altijd. Wat belangrijk is, is dat je over deze gevoelens praat als je er mee worstelt.

Control

Ben je een perfectionist of wil je alles altijd onder controle houden, dan kan je met Joel de handen schudden. Hij heeft veel gewerkt aan de details van het album, omdat hij wilde dat echt alles perfect zou zijn. Het nummer Control gaat over God de controle geven en leren los te laten. Joel zei zelfs dat hij moest huilen toen hij voor het eerst naar het nummer luisterde.

Burn The Ships

De titel track Burn The Ships is een overwinningslied geschreven over de psychische problemen waar Luke zijn vrouw, Courtney, doorheen is gegaan. Ze was verslaafd geraakt aan medicijnen en haar hoofd zei dat ze niet meer zonder kon. Ze ging door een moeilijke tijd heen waarna ze ineens besloot alle pillen door de wc te spoelen en haar verslaving achter zich te laten. Daar gaat dit lied over: het verleden achter je laten en de ‘schepen verbranden’. Courtney noemt dit lied haar ‘anthem of life’, ofwel het ‘lied van het leven’.

Denk jij na om uit het leven te stappen of zijn jouw gedachten zo negatief dat je niet verder wilt leven? Praat er dan over met iemand die je vertrouwt, een ouder, goede vriendin of jeugdleider. Heb je niemand om mee te praten of durf je dit niet met iemand uit je omgeving te doen, neem dan contact op met Stichting Chris via de chat of kijk voor meer info op hun website.

Luister Burn The Ships via Spotify, koop het via iTunes of via gospel.nl