Franse crêpes met Nutella

De maanden juni, juli en augustus zijn dit keer wat anders dan andere maanden. De food-bloggers zijn namelijk op wereldreis! In juli zijn de bloggers in Europa, ga met ze mee op culinaire ontdekkingsreis. 

Op vakantie in Frankrijk mag ik graag struinen over braderieën en brocante markten. Meestal is daar ook een kraam te vinden waar je crêpes kunt kopen. Dit zijn héle dunne pannenkoekjes en op zulke markten worden ze vaak geserveerd met een laagje Nutella erop. Daarnaast worden ze ook veel als lunch en nagerecht gemaakt. Beroemd is bijvoorbeeld Crêpes Suzette, een Frans nagerecht waarbij crêpes geserveerd worden met onder andere karamelsaus en likeur. Vlak voor het opdienen wordt de likeur aangestoken zodat je toetje al brandend op tafel komt. Heel gaaf, maar ik vind crêpes Nutella dan wel wat veiliger om te maken… :-)

crepes1

Aan de slag

Stap 1: Doe alle ingrediënten, behalve de boter, in een kom en mix totdat je een klontvrij beslag hebt. Dek het af met folie of een deksel en zet het daarna 1 tot 2 uur in de koelkast.

Stap 2: Roer het beslag even door. Zet een pan op middelhoog vuur met een klein beetje roomboter. Ik gebruikte telkens een stukje keukenpapier om de boter gelijkmatig door de pan te verspreiden en zodat er niet te veel boter in de pan zit.

Stap 3: Schep wat beslag in de pan en draai ‘m rond. Het hoeft echt maar een heel dun laagje beslag te zijn, dus als de bodem bedekt is kun je de rest van het beslag weer in de kom laten lopen. Haal daarna met een spatel het beslag van de rand als dat nodig is. Ik ontdekte al snel dat voor mijn pan een juslepel beslag precies de juiste hoeveelheid is, dan hoef je ook geen beslag terug te doen in de kom.

Stap 4: bak de crêpe 1 minuutje, of tot de randjes lichtbruin worden. Draai ‘m daarna om en bak nog een minuutje. Leg de crêpe op een bord.

Stap 5: Smeer een laagje Nutella op je crêpe en rol ‘m op.

week-29-crepes-nutella-joelle-3

Ik vind het het lekkerst om de crêpe gelijk vanuit de pan met Nutella te besmeren en warm op te eten. En niet eerst nog uitgebreid moeten fotograferen voor bij een blogje… ;-) Maar koud zijn ze ook beslist niet vies hoor! Ik krijg er in elk geval gelijk een vakantiegevoel van!

Hou je niet van chocopasta? Crêpes zijn (uiteraard) ook heerlijk met vers fruit en/of wat ijs.

crepes2

In Parijs kocht ik een echte crepe, maar ik vond hem niet zo lekker, mijn eigen zijn een stuk beter! 

Bron recept: Julia Child, Mastering the Art of French Cooking