Gebedenboekje God geeft

Misschien lig jij ‘s nachts ook wel eens wakker. Misschien weet jij hoe het is om depressief te zijn. Wat kun je je daardoor verward voelen! Als we geen tijd nemen om bij God ons hart uit te storten, lopen we de kans mis om zijn troost te ontvangen. Maar echte troost is dat je verdriet mag bestaan. Soms zou je graag even in de toekomst willen kijken. Want hoe kunnen we in dit nieuwe jaar trouw en sterk zijn in ons geloofsleven? Je doet je uiterste best om Gods wil te doen, midden in je moeilijke levensomstandigheden en je vraagt je dan af: Helpt bidden wel? Door hieraan te twijfelen, wordt onze redding op losse schroeven gezet.

Wachten

Bij geloven hoort ook wachten. God biedt ons geen pasklare oplossing voor onze moeiten, maar leidt ons stap voor stap door ons groeiproces heen. Het is niet zo dat God je roept om je vervolgens alleen te laten aanmodderen. Zoals de bergen Jeruzalem omringen, zo omringt de Heer zijn volk van nu tot in eeuwigheid (Psalm 125:2). Jezus wil dat wij eerlijk naar onszelf kijken als je wilt doen wat God van je vraagt. Want kiezen voor God doe je niet eenmalig, maar telkens opnieuw.

Daarom kan je dit gebed bidden:

‘Heer, geef mij liefde bij het luisteren.
Elke dag is een kans om U groot te maken met mijn leven.
Heer waar kunnen we beter zijn dan bij U!
Sta naast me en maak van mij een heldin.
Alleen door uw kracht ben ik een overwinnaar.’

God geeft

Misschien ken je de site Zussenliefde wel. Grace schrijft daar veel overdenkingen. In het boekje God geeft dat ook door Zussenliefde is uitgegeven, staan 365 van deze bemoedigende overdenkingen.  De tekst hierboven is gebaseerd op teksten die in het boekje staan. Iedere dag mag je bemoedigd worden door woorden die God aan ons geeft. Leuk voor jezelf maar ook leuk als cadeautje voor een vriendin!

Rozen

Op de kaft en door het hele boekje heen staan rozen en rozenblaadjes. Het roze uiterlijk is ook lekker rustig. Als je kijkt naar de betekenis van een roos, dan is dat liefde, vreugde en geluk. Precies dat is ook wat God ons wil geven. Wees even stil na het lezen van een overdenking. Luister of je God hoort spreken tot je hart. Kijk naar de rozen op de bladzijde…. Voel dat God van je houdt…