Een gebedsgroep op school? Zo pak je dat aan

Als jij op een school zit waar weinig mensen God kennen kan het heel prettig zijn om andere christenen te ontmoeten en samen te bidden. Spannend? Best wel. Maar ook heel bijzonder. Je kunt met je gebedsgroep voor elkaar bidden maar ook voor de school, een zieke docent, een klasgenoot die in de problemen zit, en ga zo maar door.

Op een school waar weinig Christenen zijn betekent het niet automatisch dat men niet zit te wachten op een gebedsgroep. De meeste mensen hebben niks tegen gebed en vinden het prima als jij daar wel wat mee wil. Na wat uitleg (we bidden voor elkaar, voor de zieken, voor mensen die het moeilijk hebben) zal het waarschijnlijk geen probleem meer zijn dat jullie een lokaaltje willen gebruiken in de pauze.

Lijkt het je wat? Zo kun je het aanpakken:

1. Blijf niet in je eentje zitten met dit idee maar zoek een vriend of vriendin op die ook christen is om erover te praten. Ziet de ander dit ook zitten? Samen sta je sterk.

2. Is er een docent waarvan jullie weten dat hij/zij God kent? Zou dat ook iemand zijn die jullie kan helpen met het opzetten? Trek de stoute schoenen aan en stel het eens voor.

3. De jeugdleider in jouw kerk zou je misschien kunnen helpen om zoiets op te zetten? Misschien kan hij/zij eens contact opnemen met de school of ze ervoor open staan.

4. Daarna kun je eigenlijk al praktisch worden. Vraag aan de schoolorganisatie of er, bijvoorbeeld een keer per week in de grote pauze, een lokaal beschikbaar is.

5. Eventueel kun je een poster ophangen dat er een gebedsgroep start. Maar, als je dit wat te opzichtig vindt, kun je ook gewoon via mond-op-mond ‘reclame’ maken voor je gebedsgroep.

6. Nu kun je beginnen. Praat de eerste keer met elkaar en maak kennis. Hoe gaan jullie het aanpakken? Waar bidden jullie voor? In mijn volgende blog zal ik meer ideeën geven over het invullen van de gebedstijd.

Ps. Het kan natuurlijk zo zijn dat je wel op een school zit waar veel mensen God kennen of christen zijn. Ook dan is het mooi om een gebedsgroep te starten natuurlijk 😉.

Is er bij jou op school zoiets als een gebedsgroep?