Geen meisje-meisje

De laatste make-up trends, leuke printjes, lekker veel roze tinten, Pinteresten (sorry, wat?) tot je een ons weegt, je agenda customizen, eindeloos praten over jongens… het is niet zo jouw ding. Wie je ook bent, het is belangrijk om echt jezelf te kunnen zijn en met jouw eigen karakter tot je recht te komen. Misschien herken jij je wel in deze niet-zo-meisje-meisje-omschrijvingen.

  1. Stoere meiden

Misschien voel je je soms wel een beetje vreemde eend in de bijt hier op Huis van Belle. Alles is zo roze, make-upperig en do-it-yourself. Niks voor jou. Naast de vele meisje-meisjes ben jij er ook nog. En jij houdt van stoere activiteiten, je bent graag bevriend met jongens en bent net zo goed een hartstikke echte meid. Of misschien ben je nóg heel anders, maar gewoon niet zo super girly. Je voelt je weleens in de minderheid en dan voel je je niet een ‘echt meisje’. Maar laat je niet van de wijs brengen! God heeft jou gemaakt als een echt meisje, helemaal op jouw manier, net zoals al die andere meiden. Jij bent gewoon een leuke stoere chick en lekker uniek!

Klein formaat - Huis van Belle winter shoot door Nienke van Denderen Fotografie-91

  1. Meiden die niet op jongens vallen

Alle tijdschriften, blogs en tips lijken ervan uit te gaan dat meisjes op jongens vallen. En, eerlijk is eerlijk, in de meeste gevallen is dat ook zo. Maar toch wringt het als je dat leest… Alsof er geen meiden zijn die (wat betreft de liefde) liever bij meiden dan bij jongens in de buurt zijn. Die keihard verliefd worden op een ander meisje. Die zo graag op jongens zouden vallen, maar dat gewoon niet voelen. Die niet weten wat ze met hun gevoelens voor hun eigen sekse aan moeten. Die nog in hun eigen hoofd en hart aan het uitzoeken zijn of het ze het echt wel zo voelen. En er zijn absoluut meiden op Huis van Belle die nu knikkend (nou ja, bij wijze van dan…) naar hun scherm zitten te turen. Misschien voel je je alleen in je zoektocht, dan is je eerste stap om een ‘medereiziger’ op te zoeken. Iemand die jij vertrouwt en met wie je gewoon eens je gedachten kunt delen en je hoofd kunt leegmaken. En daarnaast: je kunt je gevoelens niet zomaar wegsturen of negeren. Je kunt ervan balen, maar je moet ze ook accepteren. Wat je er mee doet, is weer een volgende stap. Maar wat je voelt, dat IS er… dus dwing jezelf niet om te worden zoals ‘de anderen’.

  1. Meiden die eigenlijk geen meisje zijn

Met een mooi woord ook wel ‘transgender’ genoemd. Je bent geboren in het lichaam van een meisje of een jongen, maar je voelt je vanbinnen juist helemaal het andere geslacht. Dit is enorm heftig, zeker als je daar op deze jonge leeftijd achterkomt of aan zit te denken. Het is ook niet zomaar een weg die je alleen kunt gaan, en in je eigen hoofd een beetje kunt bedenken. Je hebt mensen nodig uit je dichtbije omgeving, maar ook medisch specialisten, die jou horen en die zonder oordeel naast je komen zitten en met je mee op zoek gaan naar de juiste weg voor jou. Want ook als jij dit voelt: je bent zó uniek gemaakt, je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent en op te gaan in de massa. Jij bent jij, en God is blij met wie jij bent…

 Anders zijn is vaak niet leuk. Het lijkt zo makkelijk om bij de grote groep te horen. En ik denk dat dat in zekere zin ook makkelijker is. Maar echt: als je anders bent, ga dan ook die andere uitdaging aan en laat je niet verleiden om een kameleon te zijn door op de rest te gaan lijken. Je wordt een sterke vrouw als je durft te zijn hoe je bent gemaakt en blij te zijn met wie jij bent. Ook als dat anders is. Je bent fantastisch gemaakt, onthoud dat!