Genieten van school, hoe doe je dat? #1

Als deze blog online komt zijn de scholen weer begonnen. Dit betekent niet alleen je beste vrienden weer zien, lachen tijdens de pauzes en in een tussenuur naar de Mac. Voor veel meiden betekent dit ook weer toetsen, stress en veel te drukke dagen. Zelf merkte ik dat ik wel genoot van de uitstapjes en de afwisselende dingen in de dag, maar dat het genieten van een normale schooldag toch wel erg ver buiten mijn boot lag. Niet dat ik een stresspersoon ben, integendeel. Toch ervaar ik hoe moeilijk het is om te genieten van school en daarom ga ik hier een blogserie over schrijven!

In de blogserie ga ik schrijven over alle momenten van een ‘normale’ schooldag. Hoe kunnen we hier meer van genieten? Dit ga ik proberen uit te zoeken en mijn ervaringen met jullie delen. Als ik om me heen kijk is het idee dat je van school kan genieten al bijna een taboe. Van school genieten? School is toch stom. Naast dat ik geloof dat we zeer gezegend zijn met dat we de mogelijkheid voor goed onderwijs hebben, denk ik ook dat we er van mogen genieten. Maar hoe? Daar moest ik zelf ook over nadenken…

Ik hoop met mijn hele hart dat jij ook open staat voor dit onderwerp en mij mee wilt groeien en leren hierover. Dat als we straks over een paar jaar terugkijken en mooie herinneringen hebben aan een normale dag. Dat je dit jaar elke dag mag terugkijken met glimlach. Ga je samen met mij de uitdaging aan? Elke maand zal er een blog verschijnen uit deze serie.

Photo by Siora Photography on Unsplash