Genieten van thuisonderwijs, hoe doe je dat? #4

In deze blogserie schrijf ik over hoe je kan genieten van school. Nu we weer thuis les hebben, wilde ik graag een blog schrijven over hoe je daar van kan genieten. Dus hierbij 5 praktische tips om thuisonderwijs leuk te maken! Heb je mijn vorige blogs hierover nog niet gelezen? Check ze hier: deel 1, deel 2 en deel 3.

  1. Eten en drinken tijdens de les

Bij mij op school is dit verboden om te doen tijdens de les, maar bij een online les mag het wel gewoon. Ze zeggen er in elk geval niks van :) Dus verwen jezelf lekker met een kopje thee met honing, lekker fruit of een koekje. Of kies juist voor kauwgom, sommigen mensen zeggen dat je je dan beter kan concentreren.  Geniet ervan nu het kan! Tip: zorg ervoor dat je wel kan antwoorden als je docent wat vraagt :)

  1. Chille kleding

Wie had nog eens gedacht dat je met een joggingbroek in de les zou zitten? Dit doe je meestal niet tijdens de normale lessen, dus pak nu je thuisonderwijs hebt, je kans om je meest comfortabele outfit aan te trekken!

  1. Offline pauzes

Zelf merk ik dat ik het best pittig vind om zo lang achter mijn laptop te zitten, dus mijn tip is ook om tijdens je pauzes offline te gaan. Speel even met je zusje, laat de hond uit of drink gezellig een kopje thee met je moeder. Dit soort mogelijkheden heb je niet als je fysiek naar school gaat, dus is het extra bijzonder.

  1. Rustige ochtend

Natuurlijk zou ik niet om zeven uur op staan als je pas negen uur les hebt. Toch is het ook een voordeel dat we kunnen genieten van onze ochtend, je kan lekker alles op je gemakje doen. Je hoeft niet te fietsen of met het ov te gaan naar school, maar het zou zonde zijn als je alsnog gaat haasten. Het overkomt mij ook weleens, je zet je wekker veel later en bent gewoon sloom. Alleen wil ik jou en mij uitdagen om ook te genieten van onze ochtend!

  1. Vrije tijd

Als het goed gaat heb je ook meer vrije tijd tijdens deze online weken. Verzin iets leuks om te doen, zodat je even helemaal niet aan school hoeft te denken. Ideeën: een warm bad, videobellen met je vriendinnen, scrapbooken, tekenen, wandelen. Plan goed deze vrije tijd en genot is gegarandeerd!

Hopelijk heb je wat aan deze tips en laat in de reacties weten hoe jij geniet van thuisonderwijs! Dan kunnen we samen de lijst nog aan vullen!

Photo by Annie Spratt on Unsplash