Geo hearts voor Valentijn

Geo hearts, ken jij ze al? Instagram staat bol van deze mooie geometrische hartjes! Deze Geo hearts zijn leuk om te maken en te geven, met Valentijn bijvoorbeeld. De Geo hearts kun je in allerlei soorten en kleuren maken en met de lekkerste vulling. Ze zijn meestal bedekt met chocola of decomelts (een soort imitatiechocolade die Amerikanen veel gebruiken). HARTstikke leuk! Ik laat je stap voor stap zien hoe je deze maakt, doe je mee?

Wat heb je nodig?

 • Geoheartsvorm voor kleine hartjes (bakmutsenzo.nl, amazon.nl of bol.com, )
 • Lepel of kwastje
 • Spuitzak of vershoudzakje
 • 1 zakje decomelts van Funcakes of (smelt)chocola in gewenste kleur. Tip: Bij witte decomelts of chocolade kun je nog elke kleur geven die je wilt. Bij gewone witte chocola kan je het beste 300 gram nemen.
 • Kleurstof, geschikt voor het kleuren van decomelts en chocola. Bijvoorbeeld die van Colourmill, deze is op oliebasis.
 • 1 pak Oreo’s in gewenste smaak (is genoeg voor 8 hartjes)
 • 1 á 2 eetlepels roomkaas of monchou
 • Sprinkles (strooisels) en eventueel eetbare poeders/glitters/pompspray

Hoe maak je Geo harts?

Als eerste: zorg dat de vorm goed schoon en vetvrij is

 1. Verwarm de decomelts au bain-marie of in de magnetron.

Au bain-marie: Dit doe je door een kleinere pan/vuurvaste schaal op een grotere pan water met een klein laagje water te zetten. Zorg dat je bovenste pan/schaal het water niet raakt. Zet het zachtjes aan en verwarm de decomelts totdat ze helemaal gesmolten zijn. Roer af en toe even in de pan.

Magnetron: Verwarm de melts op maximaal 500W en roer de decomelts elke 20 seconden door. Stop wanneer de melts bijna helemaal gesmolten zijn en nog een beetje zichtbaar zijn. Haal het schaaltje uit de magnetron en roer daarna nog even door met een lepeltje totdat ze helemaal gesmolten zijn.

 1. Als je de decomelts een kleurtje wilt geven, voeg dan de kleurstof druppel voor druppel toe tot de gewenste kleur is ontstaan. Roer de kleur goed door.
 2. Vul met een eetlepel de vormpjes en spreid de decomelts met de lepel of een kwastje. Zorg dat alle randen tot aan boven toe bedekt zijn.

 1. Zet de vorm op een harde broodplank of dienblad zodat je de vorm makkelijk in de koelkast krijgt.
 2. Zet de vorm in de koelkast voor minimaal 15 minuten of tot de decomelts goed hard zijn geworden.
 3. Maak ondertussen de vulling door de Oreokoekjes te verkruimelen. Dit kun je in een keukenmachine doen maar ook door ze in een zakje te doen en met een deegroller erop te slaan.
 4. Doe de kruimels in een schaal en voeg een eetlepel roomkaas toe. Meng de kruimels met de roomkaas totdat je een bal kunt maken van het mengsel.
 5. Haal de hartjesvorm uit de koelkast.
 6. Pak een stukje van het Oreomengsel en vul de hartjes. Zorg dat er aan de bovenkant ruimte overblijft, zodat je straks het hartje goed dicht krijgt met de decomelts.
 7. Doe de vorm weer voor minimaal 15 minuten terug in de koelkast.

 

 1. Als de decomelts zijn gaan stollen, zet het vuur dan weer even kort aan of zet ze nog kort in de magnetron, roer opnieuw weer even door.
 2. Haal de hartjesvorm uit de koelkast.
 3. Maak de hartjes dicht door met een eetlepel de gesmolten decomelts erop te schenken, totdat de cake niet meer te zien is.
 4. Zet de vorm opnieuw terug voor minimaal 15 minuten of tot de decomelts goed hard zijn geworden.
 5. Haal de hartjes uit de vorm door voorzichtig vanuit de onderkant de hartjes eruit te duwen.

Dan het leukste: versieren!

 1. Spuit de hartjes eventueel in met een dust spray, of breng eetbare dust met een kwastje aan. Zo krijgt het hartje een mooie glans.
 2. Smelt de decomelts (eventueel een andere kleur) en doe dit in een spuitzakje (of een ander voedselveilig zakje). Knip een klein gaatje aan de onderkant en maak lijnen, cirkels of andere figuren op de hartjes.
 3. Versier met mooie sprinkles. Et voilá: Je mooie hartje is klaar om opgegeten te worden!

Tips

 • Probeer ook eens andere koek of cakekruimels en i.p.v. roomkaas kun je ook smeerpastas proberen, zoals Milky Way spread!
 • Maak gemarmerde hartjes door eerst met een kwast wat vegen van de ene kleur in de hartjesvorm te doen en dan te koelen. Daarna vervolg je de stappen in deze blog vanaf boven, maar dan in een andere kleur. Je krijgt dan een heel gaaf effect!
 • De hartjes zijn drie dagen goed en moeten gekoeld bewaard worden, door de roomkaas die erin zit.
 • Als je echt los wilt gaan met versieren, is het handig om twee zakjes decomelts te nemen in plaats van één!

Wil jij meer tips voor het decoreren van deze leuke Geo hearts of andere baksels? Houd dan mijn website in de gaten! Of mijn Instagram: bakingvibesnl.

Ik ben superbenieuwd naar jullie creaties! Tag mij erin, dan kan ik ze zien. Ik wens je een liefdevolle en gezegende Valentijnsdag toe!

Deze blog is geschreven door Janneke van Bakingvibes.nl