Gezocht: diversiteit in onze bloggers

Een nieuw jaar, nieuwe kansen, een nieuwe jij… je hebt het de afgelopen weken al vaak genoeg voorbij zien komen. Want dat is wat januari is: de maand van de nieuwe kansen en dat lege notitieboekje wat we weer helemaal gaan gebruiken. Als redactie hebben we in november onze jaarplannen gemaakt en vanaf toen zijn we langzaam aan begonnen met dat uitwerken en inzetten. Met veel van die dingen zijn we natuurlijk achter de schermen bezig, en soms merken jullie daar niet eens zoveel van.

Meer diversiteit is het doel

Eén van de doelen voor Huis van Belle is om meer diverse bloggers in huis te hebben. En met diverse bloggers bedoel ik natuurlijk niet een diversiteit aan onderwerpen, want dat bieden we jullie al. Waar ik op doel is meer diversiteit in kleur.

Huis van Belle is best wel wit, en ik bedoel daarmee dat bijna al onze bloggers wit zijn. Eerst was ik daar niet zo mee bezig, maar de laatste tijd begon dat toch te knagen. Veel van jullie zijn ook wit, maar zoals onze covers van Belle laten zien: we hebben ook lezeressen die niet wit zijn, maar die gekleurd zijn. En ik vraag me af: als die meiden niet zichtbaar zijn op Huis van Belle… kunnen we dan wel een afspiegeling zijn van Gods Koninkrijk? Klinkt vooral heel serieus, maar het is eigenlijk heel simpel: meer kleur op Huis van Belle is een must.

–> Jullie weten overigens hoe blij we met onze bloggers zijn, en ook hoe blij we met jullie zijn! Dit is geen aanval op je kleur, maar een simpele constatering (en voor mij een proces waar ik al langer mee bezig ben): in onze Belle-community zie ik dat gekleurde meiden minder aanwezig zijn, MAAR ik geloof dat ze er wel zijn! Daarom geloof ik dat we juist actief op zoek moeten gaan om het evenwicht te herstellen. <–

Tel daarbij op dat we ook weer op zoek zijn naar nieuwe bloggers… 1 + 1 = goud!

Bloggers gezocht

Ben jij:

♥  een creatieve schrijver / diy’er
♥  tussen de 14 en de 25 jaar

Houd je ervan om:

♥  anderen over ‘jouw thema’ te vertellen
♥  meiden te bemoedigen of te inspireren

en ben je -bij voorkeur- gekleurd? Dan zijn we dus op zoek naar jou!

En nu:

♥  Je stuurt een korte beschrijving van jezelf + je blog + eventuele foto’s bij je artikel
♥  Je blogartikel is niet langer dan 1000 woorden
♥  Datum voor de inzendingen sluit op 25 januari, we streven ernaar binnen 2 weken je terug te mailen
♥  Mailen mag naar martanja @ huisvanbelle . nl

PS: Ken jij iemand die heel goed in dit plaatje past, maar ons misschien nog niet kent? Stuur het artikel dan door, vinden we lief!