God is in control

Misschien herken je het wel, je leven loopt anders dan je wilde of dat je had gedacht. Het maakt je onzeker, kwetsbaar en gestrest. Je cijfers zijn niet zoals je gewild had, in je gezin loopt het niet zoals gedacht of je voelt je niet op je plek op de middelbare school. Wat het ook is, het leven kan soms even als een grote, onzekere waas voelen, waarin de zekerheid en stabiliteit mist, waarin je geen controle hebt. Ik herken dit. Maar er is één ding dat ik heb geleerd, en dat wil ik ook graag aan jou meegeven, zodat je er niet alleen voor staat.

Angst

Zoals ik al eerder zei, lopen die dingen in het leven vaak anders dan gedacht, omdat je het als mens zijnde nu eenmaal niet onder controle kunt houden. Dit is niet erg, maar het kan er soms wel voor zorgen dat je je heel onzeker voelt over wat er gaat gebeuren. Gevoelens zoals angst, zorgen en stress steken dan al snel de kop op. Deze gevoelens kunnen me dan wel eens van mijn stuk afbrengen. Paniek bekruipt me dan, omdat ik de gebeurtenissen in mijn leven niet kan sturen. Gelukkig heb ik geleerd dat er één iemand is die het wel kan sturen, en dat is God.

God is in control

Je cijfers? God heeft de controle. School? God heeft de controle. Je gezinssituatie? God heeft de controle. Je relatie? God heeft de controle. Je eetstoornis? God heeft de controle. Wat het ook is waar je mee worstelt, of welke gebeurtenis je ook heeft overvallen, God heeft het in zijn hand. Je mag al je zorgen over datgene in gebed bij Hem neerleggen. Uiteindelijk is het beter af bij Hem, dan bij jouzelf. Hij wil voor je zorgen, no matter what.

Rust

Als je namelijk (waar jij mee worstelt) neerlegt bij Hem, kan Hij je rust geven, dan kan Hij jou zijn vrede geven, zijn liefde geven. Door je struggles aan Hem te geven wordt er weer plaats gemaakt in je hart voor alle goede dingen die God je wilt geven. Dat beloof ik je.

Gebed

Ik wil je aanmoedigen, als je zoiets ervaart in je leven, ga bidden. Of vraag iemand om voor je te bidden. Laat God je leven binnen, vertel Hem gewoon waar je mee zit, dan kan Hij je helpen. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen, Hij is bij je. Je mag de controle aan Hem overlaten, dat is het allerbeste wat je kunt doen.

Photo by Ben White on Unsplash