God staat klaar om onze zorgen te vangen

Pasgeleden las ik weer een prachtig stukje in mijn boekje van Sarah Young. Het was zo mooi en sprekend, dat ik het jullie niet wil onthouden! Het gaat wederom over zorgen, en het sluit mooi aan bij wat ik vertelde over het ‘gooien’, ‘werpen’ van je zorgen op de Heer. Sarah verwoordt het net wat anders dan ik in mijn blog hierover, en het maakt dat de boodschap net weer anders binnenkomt.

Laat de zware dingen los

“Je mag je zorgen op Mij afwentelen, want Ik waak over jou. Werp je zorgen en angsten maar naar Mij, Ik ben een goede ‘vanger’. Als je deze zware dingen loslaat, kun je een zucht van verlichting slaken en op adem komen in mijn liefdevolle aanwezigheid. Het maakt niet uit of je dit elke dag herhaaldelijk moet doen – of zelfs ’s nachts. Ik ben altijd wakker, klaar om je zorgen op te vangen en je lasten te dragen.

Omdat Ik oneindig sterk ben, valt het Mij helemaal niet zwaar om jouw lasten te dragen. Sterker nog, Ik geniet van dit spel van gooien en vangen, want Ik zie hoe je last lichter wordt en je gezicht opklaart. Hoeveel dingen je ook naar Mij gooit, Ik vang ze altijd! Laat je dus niet door zorgen terneer drukken. Onthoud dat Ik bij je ben – klaar om te helpen met alles wat je tegenkomt. Pieker niet langer over je problemen, maar kijk blij naar Mij en roep: “Vang, Jezus!”. Werp dan je zorgen in Mijn sterke handen.”

God staat klaar om onze zorgen te vangen

Zo gaaf dat we dit mogen doen! En dat onze toffe God klaar staat om ons -en onze zorgen- (op te) vangen. Laten we gebruik maken van deze heerlijke uitnodiging en hier als kinderen van God van genieten!

Love!

Foto door Ineke Linssen Fotografie voor Belle