Gods liefde in het kerstverhaal

God houdt superveel van ons. Zijn liefde is groter dan de hoogste berg en dieper dan de oceaan. Omdat Hij zoveel van ons houdt, stuurde Hij Zijn Zoon naar de wereld om ons te redden. Lees hieronder meer over het kerstverhaal.

“ God keert alles om en brengt de hemel hier
Onze koning maakt zich kwetsbaar als een kind”
God keert alles om – Sela

De engel vertelde aan Maria dat zij moeder zou worden van Gods Zoon en dat Hij Koning zou worden tot in eeuwigheid.

Je zult zwanger worden en een zoon krijgen. Je moet hem Jezus noemen. Jezus zal heel belangrijk zijn, hij zal Zoon van de allerhoogste God genoemd worden. En God, de Heer, zal hem koning maken, net zoals zijn voorvader David dat was. Jezus zal voor altijd koning van Israël zijn. Aan zijn macht komt geen einde.
Lucas 1:30-33

Jezus kwam in de wereld als een kwetsbaar kind. Maar Hij werd niet, zoals ieder ander koningskind, geboren in een mooie omgeving, in een kasteel of een paleis. Voor Jezus was geen eens plek in een gewoon huis of een eenvoudige herberg. Hij werd geboren in een koude armoedige omgeving.

Geen royalty’s in het kerstverhaal

De mensen die als eersten hoorden over de geboorte van de nieuwe koning, waren geen royalty’s  of andere belangrijke mensen. Het waren de herders.

“Heer, U wijst een nieuwe weg
doet wat niemand had verwacht
De boodschap van de vrede
werd het eerst gebracht
aan de herders op de velden,
aan de minsten van de mensen
U was er voor hen
Juist aan hen hebt U gedacht”
De minsten van de mensen – Sela

Allemaal voorbeelden die laten zien dat God alles omkeert. Dat de dingen die we op de wereld belangrijk vinden, voor God onbelangrijk zijn. God houdt van iedereen, ook van de mensen waar anderen niet naar omkijken. Ook van de mensen die weinig vrienden hebben.

De engel vertelde aan de herders hoe zij de Messias konden herkennen.

En zo kunnen jullie hem herkennen: het kind ligt in een voerbak en is in een doek gewikkeld. Lucas 2:12

In die tijd werden alle baby’s na hun geboorte altijd in doeken gewikkeld. En net als alle andere mensenbaby’s werd ook Jezus in doeken gewikkeld, als teken dat Hij volledig menselijk was. Het feit dat Hij in een voederbak te vinden is, laat zien hoe ver God gaat in Zijn vernedering. De Zoon van Goed is heel diep gegaan in Zijn liefde voor ons.

“Er is geen put zo diep, of Gods liefde gaat altijd dieper.” Corrie ten Boom

Huis van Belle wenst je een heel fijne en gezegende kerst! Lees morgen op Tweede Kerstdag meer over het kerstverhaal.

Photo by Chad Madden on Unsplash