Guide voor keuzes maken

Dit jaar zit ik in mijn examenjaar van het VWO, volgend jaar gaat er voor mij veel veranderen en ik merk dat ik veel bezig ben met de keuzes voor de komende jaren. Ook heb ik sinds kort een nieuw baantje en was ik tot kort geleden dus bezig met solliciteren. Ik merkte dat ik toen ik ergens ging solliciteren niet ontzettend veel verwachting had dat ik werd aangenomen, terwijl ik uiteindelijk ontzettend snel ergens terecht kon. Keuzes maken en veranderingen, wat kan dat lastig zijn. Huis van Belle helpt jouw graag met het maken van alle keuzes waar jij nu voor komt te staan. Dit kan bijvoorbeeld gaan over seks of je studiekeuze.  Er zijn een paar dingen die je in elke keuze zou moeten meenemen en die komen vandaag in deze blog even voorbij.

1. Kies voor jezelf

Klinkt egoïstisch, is het niet. Natuurlijk moet je rekening houden met anderen, maar kies vooral waar jij je gelukkig bij voelt! Misschien ga je volgend jaar ook studeren, of zoek je een baantje. Maar het kan ook gaan over keuzes hoe je je kleedt, of welke sport je wilt doen. Als jij een meisje bent en je wilt voetballen; ga voetballen. Ga judoën, ga klimmen of ga juist op ballet. Als jij behoefte heb aan een tussenjaar, luister niet teveel naar mensen die jouw vertellen dat dit verspilling van je tijd is. Laat je niet teveel beïnvloedden door andere mensen die vertellen dat jij Verpleegkunde zou moeten doen omdat dat zo bij jouw past als jij hier zelf je bedenkingen bij hebt. Je bent jong, sterk en moet gaan voor waar je voor wilt gaan!

2. Vertrouw op jezelf

Zoals ik dus zag bij mijn nieuwe baantje, had ik meer in me dan ik dacht. Vertrouw dat je het waard bent, dat je de kracht hebt om aan te voelen waar je zelf aan toe bent en dat je talenten hebt. Ga voor datgene wat je graag wilt bereiken!

3. Vraag God

En heel belangrijk in het maken van keuzes; vraag God wat het beste is om te doen. Dan komt het uiteindelijk altijd goed!

Wat helpt jouw bij het maken van keuzes? Zit je er wel eens mee?