Happy Easter

“Plotseling stonden er twee mannen in stralende gewaden bij hen. Ze werden door schrik bevangen en sloegen de handen voor hun ogen. De mannen zeiden tegen hen: ‘Waarom zoekt u de levende onder de doden? Hij is niet hier, hij is uit de dood opgewekt.’” – Lucas 24: 4b-6a

Wat me vaak verwonderd is dat er voor kerst altijd heel veel aandacht is. Voor Pasen is dat veel minder. Iedereen, gelovig of niet, viert wel kerst. Veel mensen doen iets met slingers, kerstbomen, cadeautjes, lichtjes en dat soort dingen. Met Pasen is de feeststemming veel minder. Tenminste, zo voel ik dat vaak. Terwijl Pasen voor mijn gevoel een nog veel groter feest is dan kerst! Zonder Pasen betekent kerst niet zoveel. Zonder de opstanding van Jezus heeft Zijn komst naar de aarde niet zoveel betekenis.

De dood overwonnen

Het Bijbelgedeelte waar ik mee begon, komt uit het evangelie van Lucas. Het beschrijft hoe een aantal vrouwen naar het graf van Jezus gaan. Maar toen ze bij het graf kwamen lag het lichaam van Jezus er niet meer. In het graf stonden opeens twee mannen, die aan de vrouwen vroegen: waarom zoekt u de levende onder de doden? God is dus een levende God. Die de dood heeft overwonnen.

Die dood overwon Jezus door voor ons te sterven aan het kruis. Door Zijn sterven droeg Hij de straf op de zonde. Dus ook alle zonden van jou en mij. Maar hij bleef niet dood, hij overwon de dood. Hij stond op uit het graf. Doordat hij opgestaan is, hoeven wij niet meer gestraft te worden voor onze zonden. Er is geen dood meer, door Hem is er leven. De Heer is waarlijk opgestaan, halleluja!

Feest

Alle reden voor feest dus. Voor mij betekent Pasen dat ik geen angst meer hoef te hebben. Ik hoef niet meer bang te zijn voor de dood. Door God mag ik leven, nu hier in dit leven, maar ook straks als ik bij Hem mag zijn. Daarnaast hoef ik ook geen angst meer te hebben als ik iets fout heb gedaan. God straft ons niet. Jezus heeft die straf al gedragen. Dat voelt als een enorme vrijheid.

Vandaag is het feest! Ik vier vandaag een feestje uit dankbaarheid. Het feest van de vrijheid, van de liefde. Hoe vier jij vandaag Pasen?

Happy Easter!

De Huis van Belle agenda is uit! Deze agenda heeft meer ruimte om in te schrijven, er is ruimte voor je geodriehoek én we hebben elke week een leuke challege voor je bedacht die je helpt om van jezelf te houden of leuke dingen voor anderen te doen! Die wil je natuurlijk hebben en bestellen doe je hier!

PS: Geef je op voor 1 mei, dan krijg je de nieuwste Belle in je bus! In de nieuwste Belle praten we over sexting en andere onderwerpen die met seks en relaties te maken hebben. Die wil je niet missen dus!