Happy sunday

Ik zie uit naar de Heer, mijn ziel ziet uit naar Hem en verlangt naar Zijn woord, mijn ziel verlangt naar de Heer, meer dan de wachters naar de morgen, meer dan wachters uitzien naar de morgen. – Psalmen 130: 5-6

Het standaardantwoord lijkt wel: “ja… Druk, druk, druk

Het einde van het jaar is begonnen. De laatste opdrachten en toetsen voor school, afsluitingen van dit, afscheids-BBQ van dat. Als je iemand vraagt hoe het gaat, lijkt het standaardantwoord wel: “ja… Druk, druk, druk.” Zelfs de vakantie zit vol want eindelijk kun je weer afspreken met vriendinnen en leuke dingen doen. Ikzelf ben niet anders. Door de drukte vlieg ik, bij wijze van spreken, van de ene afspraak naar de andere.

Verlang ik niet meer naar Hem?

In die drukte komt opeens deze tekst voorbij. “Ik zie uit naar de Heer, mijn ziel ziet uit naar Hem.” Hmm… ik moet zeggen dat ik de laatste tijd in mijn drukte niet echt heb uitgezien naar de Heer. Ik heb mijn Bijbelleesrooster (wat ik zo enthousiast was begonnen) laten liggen en ik ga niet elke dag meer naar Hem toe in gebed. Ai… verlang ik niet meer naar Hem? Zie ik niet meer uit naar Hem?

God op nummer 1?

Diep in mij zit dat verlangen wel maar het lijkt dan af en toe naar de achtergrond te verdwijnen. Dat gebeurt vooral vaak in periodes dat ik te druk ben met andere dingen. Nu ik dit besef vind ik het best erg dat ik andere dingen blijkbaar belangrijker vind dan mijn relatie met Hem. Staat God nog wel bovenaan mijn prioriteitenlijstje?

In mijn dagelijks leven staat God niet altijd bovenaan, maar het verlangen naar Hem zit er zeker wel. Is God nu boos op mij? Ik geloof van niet. Ik geloof dat ik vergeving aan Hem mag vragen en dat Hij me liefdevol in Zijn armen zal sluiten. Ik geloof oprecht dat je altijd weer naar God mag terugkomen. Misschien is de drempel wel steeds hoger geworden omdat je al zo’n tijd niet bij Hem bent geweest. Maar zelfs als het al een tijd geleden is staat Hij met open armen klaar.

Happy Sunday!

Heb je ons nieuwe zomerboek al gezien? Samen met Anne Sara hebben we een fantastisch boek gemaakt dat je wil hebben! Koop het nu in onze shop of krijg het gratis als je clublid bent! (Of je kiest voor onze toffe schoolagenda, dat wordt kiezen!)