Happy Sunday – 2e adventszondag “Niets is onmogelijk”

“En jij, kind, jij zult genoemd worden: profeet van de Allerhoogste, want voor de Heer zul je uit gaan om de weg voor hem gereed te maken, en om zijn volk bekend te maken met hun redding door de vergeving van hun zonden.– Lucas 1: 76-77

Vandaag is alweer de 2e zondag van advent. De geboorte van Jezus komt steeds dichterbij, maar voordat Jezus geboren wordt, wordt er eerst een ander bijzonder kind geboren: Johannes de Doper. Hij zou later een boodschapper van God worden. Hij kwam op aarde om al aan de mensen te vertellen dat ze zich moesten bekeren en dat de Messias zou komen.

Niet te geloven

Zacharias, de vader van Johannes, was een priester. Op een dag kwam een engel aan hem vertellen dat hij en zijn vrouw Elisabet een zoon zouden krijgen. Hij geloofde dit niet want ze waren al oud en Elisabet was onvruchtbaar. Omdat hij dit niet geloofde zou hij niet meer kunnen praten totdat het kind geboren zou worden.

Ik vind het niet zo gek eigenlijk dat Zacharias het niet geloofde. Als je al heel oud bent en je vrouw zelfs onvruchtbaar dan lijkt het bijna onmogelijk dat je nog een kind zult krijgen. Toch was dit echt de boodschap van de engel Gabriël. Dezelfde engel vertelt later ook aan Maria dat Elisabet zwanger is. Daar zegt hij bij: want voor God is niets onmogelijk.

Niets is onmogelijk

Wauw, ja dat geloof ik eigenlijk wel dat voor God niets onmogelijk is. Maar soms voelt het alsof iets echt niet kan. Als je onvruchtbaar bent en oud kun je nooit meer zwanger worden. Maar ook op andere momenten kan het voelen alsof iets onmogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan wanneer iemand heel ziek is, kan hij of zij dan alsnog genezen? Of denk maar eens aan andere dingen die jij moeilijk vindt om te geloven. Ook als het niet meer zo voelt, mogen we weten dat bij God niets onmogelijk is.

Happy Sunday!

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!

Photo by David Monje on Unsplash