Happy Sunday: God, keep my head above water

God, keep my head above water
Don’t let me drown, it gets harder
I’ll meet you there at the altar
As I fall down to my knees
Don’t let me drown, drown, drown
Don’t let me, don’t let me, don’t let me drown 

Head above water – Avril Lavigne 

Zingen over God 

Wanneer mijn favoriete artiest een nummer uitbrengt die ik leuk en mooi vind, draai ik het helemaal grijs. Wanneer ook nog blijkt dat de artiest haar afhankelijkheid van God in het nummer stelt, dan ben ik helemaal verrast en opgetogen en dans ik drie rondjes door de kamer. Ook maakt het me nieuwsgierig naar het verhaal erachter. Wat maakt dat deze artiest behoefte heeft gekregen om plotseling over God te zingen? Speelt geloof echt een rol in haar leven? Dat laatste zal ik nooit te weten komen, dat laat ik maar aan God over. Alleen Hij weet wat er in haar hart speelt. Avril heeft wel openlijk een verklaring gegeven aan haar fans over hoe ze tot de woorden van dit nummer is gekomen.  

Geen lucht

Een aantal jaren geleden is er de ziekte van Lyme bij Avril ontdekt. Op een avond lag ze in bed, te zwak om eruit te komen. Ze voelde zich zo ziek, dat ze ervan overtuigd was dat haar einde was gekomen. Ze voelde het leven uit haar wegglippen, alsof ze onder water zat en geen lucht meer kon krijgen. Ze bad tot God en smeekte om haar niet te laten verdrinken. ‘I need you now, I need you most’, zingt ze in het nummer. Wauw! Een verschrikkelijke manier natuurlijk om zo tot het besef te komen dat God de enige is die je kan redden. Maar dat Avril hier kracht uit haalt en het zo wonderlijk vindt dat ze over deze ervaring wil zingen, dat vind ik super mooi!  

God nodig om te ademen

Ook raken de woorden van de songtekst mij enorm. Woorden die zo van toepassing zijn op mijn leven. Ik heb God nodig, om te ademen, om te leven. En ik weet zeker dat jij God ook nodig hebt. Of je nu ziek bent of kerngezond, zonder Hem zou je niet bestaan! 

Luister het nummer hieronder!

Wat raakt jou in dit nummer?

Deze blog is geschreven door onze nieuwe blogger Martine.

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash