Happy Sunday – De Heer is met je

“De engel van de Heer vertoonde zich aan hem en zei: ‘De Heer zij met je, dappere krijgsman.” – Rechters 6:12

Ondanks dat God betrekken in mijn leven voor mij een heel belangrijk onderdeel is van geloven, is het iets wat ik niet altijd toepas in mijn dagelijks leven. Zeg maar gerust, vaak niet. Hoe vaak probeer ik niet gewoon zelf dingen op te lossen? Doe ik mijn opdrachten voor mijn studie vooral op eigen kracht? Misschien vind je dit heel zwaar klinken maar bedenk eens wat je doet op een dag. Je staat op, ontbijt, gaat naar school of naar je bijbaantje, spreekt af met vrienden, maakt huiswerk etc. Bij welke van deze dingen betrek jij God?

Laat maar los

Sinds ik deze week door een spreker weer besefte hoe belangrijk het is om God te betrekken bij alles wat je doet, voel ik dat ik me minder zorgen maak. Ik heb vaak het gevoel dat ik moet presteren, maar dat hoeft niet. Er gebeuren geen erge dingen als ik alles wat meer loslaat. God is bij me en Hij helpt me bij alles wat ik doe. Altijd doorlopen in je eentje wordt op een gegeven moment heel zwaar. Ik geloof echt dat als je Hem gaat betrekken bij je leven dat je zult merken dat alles makkelijker gaat.

Hoe dan?

Ik snap het als je je nu afvraagt, ja maar hoe dan? Het klinkt heel mooi en simpel maar als ik dat zelf moet doen in mijn leven dan lukt dat vaak niet. Dat ben ik met je eens. Dit klinkt ook vooral als een mooi ideaal maar het echt toepassen op je leven is iets wat je moet oefenen denk ik. Begin klein, bijvoorbeeld door elke dag even te beginnen met God. Bid voor kracht en hulp voor die dag en dank Hem dat je die dag weer gekregen hebt.

Je mag weten dat God bij jou is, ook als alle stress om school of wat dan ook heel veel lijkt. Als je het gevoel hebt dat je je moet bewijzen. De Heer zij met je, dappere krijgsman. Of misschien beter: dappere meid ;)

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!

Photo by Diana Simumpande on Unsplash