Happy Sunday – Love never fails

Love bears all things

Love believes all things

Love hopes all things

Love endures all things

Love never fails

 – 1 Corinthians 7:13

 

Love never fails, ik geloofde er niet in

In mijn kinderjaren tot aan ergens in de twintig heb ik daar weinig in geloofd. Liefde verdraagt alles? Mijn ouders zijn gescheiden. Liefde overwint alles? Door bepaalde omstandigheden heb ik geen contact met mijn beide ouders. Hoezo liefde faalt niet?

Herken jij dit? Of heb jij misschien iets anders meegemaakt, waardoor je zo gekwetst door iemand bent, dat je eigenlijk niet meer kunt geloven dat liefde nooit zou falen?

Gods liefde, de enige echte

Dan denk ik dat je de liefde van God nog niet helemaal hebt ontdekt. Echte liefde, diep in jou. In je hart, in je vezels, in je ziel en in je geest. Want weet je, Gods liefde, dat is de enige echte Liefde! God geeft zoveel liefde, dat hij zijn eigen Zoon aan het kruis liet sterven. Dat deed hij voor ons, om onze zonden te vergeven, omdat Hij van ons houdt. Onvoorwaardelijke Liefde.

Ik voel mij zo dankbaar en gezegend dat ik inmiddels die Liefde mag ervaren. Het is zoveel groter en meer dan de liefde die ik graag van mijn ouders zou willen ontvangen. Dat wil overigens niet zeggen dat ik het gemis niet meer voel, of dat ik verlang naar die liefde. Pfoe, als ik kon zou ik de situatie met een knip van mijn vingers willen veranderen.

Aardse liefde

Dat de liefde van God zoveel groter is dan menselijk liefde, betekent niet dat die aardse liefde (liefde ontvangen van je ouders, familie en alle mensen om je heen) niet belangrijk is. Integendeel, lees maar eens wat Jezus zegt in Johannes 13:

‘Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben. Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.’

Johannes 13:34-35

Eigenlijk zou Gods liefde en onze liefde gelijk aan elkaar moeten zijn. Maar ja, dan heb je nog de zondeval en Satan die er zijn levensmissie van heeft gemaakt om alle liefde op aarde te verwoesten.

Is het dan een onbegonnen zaak? Ik geloof van niet. Ik geloof dat Gods liefde alles overwint! Zelfs de pijn in mijn hart van het gemis van liefde van mijn ouders.

Dus ja: love never fails! Gods liefde faalt niet! ♥

Ervaar jij het ook?

PS: de tekst uit 1 Korintiërs, die staat te pronken op de trouwkaart van MJ en mij!

Photo by Debby Hudson on Unsplash