Happy Sunday – Over de muur

Ben jij bekend met ‘De Muur’? Nee, ik heb het nu niet over een geschiedenisles of over een politieke discussie, maar ik doel op een figuurlijke muur. Een figuurlijke muur die tussen jou en God in staat, die maakt dat je Zijn liefde niet kunt ontvangen. Neem bijvoorbeeld de muur van angst, de muur van verdriet, de muur van pijn, de muur van twijfel, wrok, bitterheid, depressie, ziekte, eenzaamheid, hulpeloosheid, drukte, vermoeidheid, bezorgdheid enzovoorts.. Herken je één van deze muren? Misschien heb je er wel meerdere. Ik wel. Ik merk dat ik me vaak laat imponeren door deze muren en het me, vaker dan ik lief heb, berooft van mijn levenslust en mijn passie voor God. Ik voel me dan somber en rusteloos. Misschien herken je dit wel; je hebt dan van die dagen dat je lijkt te bidden tot een koperen hemel, alsof er zich een glazen dak tussen jou en God bevindt. Vervelend dagen, vind ik dat. Op die dagen heb ik meer dan ooit een bemoediging nodig. Vandaag schrijf ik die bemoediging voor jou!

Springen met God

Laten we het volgende vers samen lezen en overdenken.

“Met U durf ik een heel leger aan. Met U spring ik over een muur.” – 2 Samuel 22:30, Basisbijbel

Op dagen waarin ik het idee heb dat er een muur tussen mij en God is staat, vergeet ik dat God altijd aan mijn kant staat. Hij houdt van mij en wil samen met mij de strijd aangaan. Zoals hierboven ook beschreven staat: samen met God springen we over een muur. Over ‘De Muur’!

Samen met God:

– overwinnen we onze angst,

– verslaan we de twijfel,

– huilen we om de pijn en ontvangen we heling,

– vernieuwen we onze gedachten en verwijderen we het vergif van wrok en bitterheid uit ons hart,

– vertrouwen we op Hem in tijden van moeilijkheden en ziektes,

– zijn we nooit alleen,

– weten we dat onze hulp van boven komt,

– mogen we rusten aan de kant van de levensweg,

– focussen we ons op de dag van vandaag, in plaats van de dag van morgen.

Aan onze kant van de muur

Van groot belang is dat we ons beseffen dat Hij niet aan de andere kant van De Muur staat, maar aan onze kant. He is on our side! En vraag jezelf eens bewust af: ‘Als God voor ons is, wie zal dan nog tegen ons kunnen zijn?’ Satan zoekt naar zwakke punten in jouw leven, waar hij langzaam een muurtje van kan bouwen. Maar weet dat, wanneer jij je focust op Jezus, dat muurtje ook weer afgebroken wordt. En dan is het inderdaad ‘maar een muurtje’, ‘maar een mislukte poging van de tegenstander’. Het is niets meer dan dat, want wij zijn meer dan overwinnaars! Geloof jij dat?

God is groter

Natuurlijk wil ik deze muren niet behandelen als iets onbelangrijks, maar wel vind ik het belangrijk dat je beseft dat God zoveel groter is dan al deze muren bij elkaar. Jij kunt ze overwinnen, sterker nog: Jezus heeft dit al voor jou gedaan! Can I get an ‘amen’?

Deze blog is gebaseerd op het leesplan ‘Overwin je situatie’ van Jesus.net, te vinden op de app ‘YouVersion’.

Over welke muur wil jij met God springen?

Photo by Michael Nunes on Unsplash