Happy Sunday – Vrij zijn in aanbidding

Aanbidding

Hoe bijzonder is het om met je alles, je ziel, je hart, je stem, je lijf, je hele hebben en houden, God te aanbidden?! Volledig opgaan in de muziek, in het moment en je compleet overgeven aan de Heilige Geest. 

Soms ben ik best een beetje jaloers op mensen die dat kunnen. Ik durf dat namelijk niet zo goed. Of dat komt doordat we het in mijn kerk niet zo gewend zijn, ik er niet mee opgegroeid ben of omdat ik me er niet vrij genoeg in voel weet ik niet. Ik weet wel dat ik er soms erg naar verlang!  

Een beetje eng 

Misschien vind ik het ook wel gewoon een beetje eng. Vol overgave volledig in de Heilige Geest zijn. Alsof je de controle over jezelf aan het verliezen bent. Maar als ik dan filmpjes kijk via YouTube en nummers luister van bijvoorbeeld Hillsong krijg ik kippenvel als ik zie hoe mensen zich volledig overgeven en voel ik diep van binnen een verlangen branden.  

Wat zou God ervan vinden?

Ik probeer me voor te stellen wat God hiervan zou vinden. Zou Hij teleurgesteld zijn? Zou Hij het erg vinden? Ik denk ja en nee. Nee, omdat ik ervan overtuigd ben dat iedereen op zijn of haar manier God kan aanbidden. Of dat nu vol overgave met je handen omhoog of vallend op je knieën is of vanbinnen juichend en een vol hart hebben. Ik denk ja, omdat ik wel het verlangen heb, maar een belemmering voel. Ik kan me voorstellen dat God daar verdrietig van wordt, dat ik het wel zou willen, maar het niet durf. Eigenlijk zou ik God daarin moeten kunnen vertrouwen. Kan ik dat? De enige manier die ik kan verzinnen om daar achter te komen is ervoor te bidden. En ik denk dat dat een heel goed idee is! 

Durf jij? 

Durf jij jezelf volledig te geven in aanbidding? Vind je het misschien, net zoals ik, een beetje spannend? Of vind je het heel normaal? Vertel me hoe het voor jou is! Misschien heb je wel tips voor me. :) 

Mijn worship nummer 

Zin om lekker te ‘worshippen’ deze zondag? Dit is een van mijn favoriete nummers waarvan mijn hart diep van binnen bijna overstroomd van aanbidding! Wat is de jouwe? 

Durf jij je over te geven aan worship? En heb jij een favoriet worship-nummer? 

Photo by Brooke Cagle on Unsplash