Happy Sunday – waar is je thuis?

Who the Son sets free
Oh is free indeed
I’m a child of God
Yes I am

Free at last, He has ransomed me
His grace runs deep
While I was a slave to sin
Jesus died for me
Yes He died for me

Who the Son sets free
Oh is free indeed
I’m a child of God
Yes I am

In my Father’s house
There’s a place for me
I’m a child of God
Yes I am

Was jij erbij op de Huis van Belle dag? Dan heb je vast en zeker dit nummer gehoord en mee gezongen. Wat een power nummer vind ik dat zeg! Na de Huis van Belle dag heeft ie ook een aantal weken in mijn hoofd gezeten, maar dat vond ik (voor de verandering) eens niet erg!

De boodschap

Maar weet jij eigenlijk wat we met dit nummer zingen? Ik ging even op mini onderzoek uit en ben tot een hele mooie ontdekking gekomen. Dit nummer heeft een simpele, maar fantastisch waardevolle boodschap, namelijk;

Gods genade heeft jou verlost. Verlost van zonden. HOERA! Je was gebonden door zonden, maar doordat Jezus stierf voor jou, ben jij nu vrij.

De boodschap is dan misschien simpel, maar het is tegelijkertijd ontelbaar miljoenen waard! Want dit is toch waar het om gaat?

Er is een plek voor mij

De woorden ‘In my Father’s house, there’s a place for me. I’m a child of God, yes I am’ raken mij ook ontzettend. In mijn jeugd heb ik niet altijd een fijne thuis gehad. Mijn ouders maakten ruzie, gingen uit elkaar en daardoor ben ik veel verhuisd in mijn leven. Ik heb me vaak niet welkom gevoeld in mijn eigen huis, omdat er geen plek voor mij leek te zijn. En dat was echt ontzettend naar. Bij God voel ik me daarentegen wel welkom! Er is plek voor mij, zoals ik ben en ik mag kind zijn van God. Waahh, dat heeft altijd heel erg bevrijdend gevoeld. En dat doet het nog steeds hoor! Dat ik dit mag zingen vind ik dan ook zeer waardevol.

Voel jij je thuis bij God? Zit er voor jou verschil tussen Gods huis en je thuis hier op aarde?

Foto door Nienke van Denderen fotografie voor Belle