Help! Al mijn vriendinnen gaan op vakantie (en ik blijf thuis…)

Eindelijk is de langverwachte zomervakantie daar. Even geen school. De eerste zonnige vakantiefoto’s nemen je Instagramfeed over en de vakantiebestemmingen worden druk besproken. Tijd om eindeloos veel ijsjes te eten en te shoppen met je beste vriendinnen! Maar dan blijken al die vriendinnen weg te gaan. De een naar Frankrijk, de ander naar Tsjechië en weer een ander gaat naar Spanje. En allemaal tegelijkertijd, terwijl jij thuiszit. Uhmm… help?!

Haal even diep adem

Het is minder erg dan het klinkt. Nu lijkt het misschien een beetje dramatisch – een paar weken van je zomervakantie doorbrengen zonder je vriendinnen –  maar je gaat het overleven. Echt waar. En nee, niet alleen door je beste vriend Netflix wat vaker uit te nodigen voor een date. Er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen!

Me-time 2.0

Met je vriendinnen niet in de buurt, is dit een perfecte timing om eens écht een momentje voor jezelf te nemen. Niet met een wekker of een andere afspraak in het vooruitzicht, maar gewoon even een dagje helemaal met jezelf. Zet je telefoon uit, laat een lekker bad vollopen en pak eens een boek. Je hoeft maar met één iemand rekening te houden en dat ben jijzelf. Waar heb jij zin in vandaag?

Swap-album

Maak een swap-album met elkaar. Koop een paar fijne notitieboeken en schrijf in elke voor iedere vriendin wat liefs. Of schrijf spontaan op een willekeurige bladzijde iets extra’s of stop er wat leuks bij. Vraag aan je vriendinnen of ze dit ook bij jou willen doen. Vervolgens plak, teken, kleur, schrijf en knutsel je het hele notitieboek vol met vakantieherinneringen. Tijdens de vakantie een herinnering aan elkaar, aan het eind van de vakantie kunnen jullie je verhalen vertellen en laten zien met je swap-album!

Family-time

Hoelang is het geleden dat je je nichtje echt hebt gesproken, los van verjaardagen? En wat is de laatste keer dat je iets leuks deed met een van je broertjes/broers of zusjes/zus? Daar heb je nu dus mooi de tijd voor. Plan eens een dagje uit met ze in of ga eens gezellig met je nichtje logeren. Misschien vinden je opa en oma het ook wel heel gezellig als je nog eens spontaan langskomt!

Videobellen

Tegenwoordig kun je supermakkelijk videobellen via Whatsapp. Bel eens gezellig met je vriendinnen! Het leuke van videobellen is dat je meteen kunt zien hoe bruin ze zijn geworden en hoe de omgeving eruit ziet.  Zo kun jij stiekem ook een beetje meegenieten van hun vakantie!

Plan een welkom-thuis-date

Jij bent nu het uitgekozen welkomstcomité. Misschien kun je je vriendin wel verrassen door haar op te halen van het vliegveld, of door een “welkom thuis” vlag aan haar huis te hangen. Houdt ze niet zo van verrassingen? Plan dan gewoon vast een fijne date met haar in zodat je iets hebt om naar uit te kijken. En dan kunnen jullie weer uitgebreid bijkletsen.

Wat zijn jouw plannen deze zomer? 

Foto door Nienke van Denderen fotografie voor Belle