Help, ik ben geen #fitgirl

Daar zit ik dan. Met vier marshmallows in mijn mond staar ik naar de suikervrije, glutenvrij, koolhydratenvrije, vetvrije en caloriearme saladefoto’s op Instagram. Ik voel me schuldig, maar prop er toch nog een paar marshmallows bij. Als een stil en eenzaam protest.

#cheatgoals

Ik hoef maar mijn Instagram te openen of de afgetrainde lichamen met een klein sportbroekje en een BH vliegen me om de oren. Hashtags zoals #bodygoals #salade #bikinibody #fitgirlcode #fitwomen #killerbody en übergezonde foto’s van blaadjes sla maken het plaatje compleet. Het ziet er best lekker uit en de hoeveelheid eten zal vast genoeg zijn als je een kabouter bent. Woow, that’s intimidating… Ik gooi de zak marshmallows terug de kast in en lees verhalen van vrouwen die extra hard moesten sporten omdat ze een cheatmomentje hadden. Ja echt, ze hadden een glas jus d’orange gedronken in plaats van water.

Als ik de foto’s moet geloven, zouden de decemberkilo’s in januari weer weg moeten zijn maar in januari hield ik teveel van eten. In februari trouwens ook. En hé, de paaschocolade staat alweer in de winkels, dus die decemberkilo’s zet ik met hetzelfde gemak om in maart-,april-,mei-,juni-,juli-, augustus-,september-,oktober-, novemberkilo’s. En dan is het weer december en begint alles weer opnieuw…

#Way of living

Dus hoe bedoel je cheaten? Is dat niet gewoon hoe ik leef? Begrijp me niet verkeerd hoor. Ik vind het heel goed om gezond te leven en lekker te sporten, want het doet bijvoorbeeld echt goeie dingen met je zelfvertrouwen. Ik kan me alleen niet voorstellen om zo streng voor jezelf te zijn. De foto’s die op mijn Insta-feed voorbij komen zijn een way of life. Je hele leefpatroon (letterlijk: ALLES WAT JE DOET) draait om je lichaam: je eten, je slaapritme, het sporten, feestjes waar je wel of niet naar toe kan, het aantal calorieën dat je bij moet houden… Het zou mij volledig in beslag nemen. Ik zou me ontzettend eenzaam voelen als ik weer een hapje af moet slaan, omdat ik al aan mijn max voor die dag zit. Alleen zie je die kant nooit op Instagram.

Hoe komt dat? Omdat je eetpatroon, je sportritme en je levensstijl persoonlijk is. Ieder lichaam is anders! Eet dus waar jij je goed bij voelt, eet wat jouw lijf nodig heeft. Sport zoals jij dat wilt en zoek daarin je eigen ritme. Volg niet het ritme van een fitgirl op internet die 100% een heel ander leven heeft, waarin het voedingspatroon en het sportschema voor haar (!) zijn opgesteld. Voor haar is dat waarschijnlijk haar fulltime baan!

#happygirl

En weet je, ik ben erg blij dat ik niet om 06:30 op hoef te staan omdat ik nog een uur moet hardlopen voordat ik ga werken. Ik ben erg blij dat ik niet iedere avond in de keuken sta te ‘preppen’, omdat een boek me dat voorschrijft. Ik ben blij dat ik mijn eten gewoon op mijn bord kan kwakken en niet hoef te organiseren, zodat het mooier op de foto staat. Dat laat me echt vrij voelen! Ik voel me vrij als ik wel lekker een rondje hardloop (want geloof me, ik vind het heerlijk), ik voel me vrij als ik lekker fastfood ga halen en ik voel me vrij in mijn eigen lichaam! No pressure van online fitgirls, want het draait niet alleen maar om presteren. Doe waar jij je goed bij voelt, zolang het maar niet obsessief wordt. Geniet van je leven, geniet van alles wat je hebt, zonder je calorieën te tellen en zonder druk van #fitgirls. Wat dat bepaal je zelf wel! #happygirl #mykindofgirl

P.S. De bodem van de zak marshmallows is in zicht…

Op 11 maart is onze Belledag! Er is superveel leuks te doen: mooie praatjes, toffe workshops, heel veel gezelligheid en leuks om te shoppen. Daar wil je bij zijn! Trommel snel wat vriendinnen op, en geef je op! Alleen kan natuurlijk ook (: