Help! Hoe kook ik sperziebonen?

Groente, het is maar lastig om te weten hoe lang je ze eigenlijk moet koken of hoeveel je er van nodig hebt. Dit is echt een moeder-ding om te weten, of je moet het zelf gaan ontdekken, maar dan heb je weer kans dat ze weer snot geworden zijn of dat ze koud zijn geworden, omdat je aardappels nog niet gaar zijn. Tuurlijk gebeurt dat je een keer, maar liever niet! Daarom ga ik je over groente vertellen; hoe je ze kunt klaar maken, hoeveel je er nou daadwerkelijk van eet en hoe lang je ze gemiddeld moet koken!

Klaarmaken van sperziebonen?

Vandaag ga ik het hebben over sperziebonen, het is een groente die door super veel mensen gegeten wordt, maar hoe moet je ze in vredesnaam klaarmaken?! Ik ga het je allemaal uitleggen. :)

Gemiddeld eet een persoon 200 gram sperziebonen.

Je haalt de kop en de kont van de sperzieboon af en doet ze in een pan. Maak ze even schoon en doe er een laagje water in, ze hoeven niet helemaal onder te staan in het water, zo gaan de vitamines namelijk juist in het water zitten en krijg je die niet meer binnen, aangezien je het water wegspoelt. Doordat er een laagje water in de pan zit stomen de bovenste sperziebonen gaar in plaats van dat ze gekookt worden en alle vitamines er uit gaan.

Gemiddeld kook je sperziebonen 10 min a 15 min, net hoe je ze het lekkerst vindt ;)

Doe voordat je de sperziebonen op tafel zet nog een klontje boter in de pan en wat basilicum over de sperziebonen. Dit is hoe ik mijn sperziebonen het liefste eet!

Liefs

Deze blog werd geschreven door Madalon