Help! Ik heb weer goede voornemens

Zuchtend vertel ik weer dat ik dit jaar écht (!) m’n hardloopschema af ga maken, en dit jaar echt (!) consequent ga sporten. Ik vind het altijd moeilijk om me aan mijn goede voornemens te houden. Maar dit keer meen ik het. Denk ik. Toch is het me nog nooit gelukt. Ik heb het even geteld. Afgelopen twee jaar heb ik precies 26 keer hard gelopen. Dat is ongeveer één keer per maand. En er dan er toch van blijven balen dat mijn conditie niet is wat ik wil. Hoe komt het toch dat ik het niet volhoud? En wat ik eigenlijk wil weten: Hoe kan ik het wel blijven volhouden?

1. Maak plezier!
Plezier is echt het aller-aller-aller belangrijkste om een sport vol te blijven houden. Zonder plezier is het moeilijk om gemotiveerd te blijven en waarschijnlijk stop je er na een paar weken weer mee. Kies daarom een sport waar je echt plezier in hebt. De komende weken ga ik op zoek naar verschillende sporten waar ik en jullie echt plezier in hebben. Daar ga je nog meer over horen, dus stay tuned…

2. Ga niet te snel

De meeste mensen beginnen met sporten omdat ze af willen vallen. Dat is op zich prima, maar lees vooral de motivatie bij tip één nog een keertje. Verwacht niet dat je na een week al verschil ziet of meteen een betere conditie hebt. Vind je dat moeilijk? Vertel het dan tegen een vriend of vriendin, die kan je helpen gemotiveerd en realistisch te blijven.

3. Tijd en Regelmaat
Als je echt een doel wilt bereiken met het sporten is het belangrijk om er de tijd voor te nemen en het regelmatig te doen. Maak van te voren duidelijke afspraken met jezelf (ik ben daar niet zo goed in en lach mezelf dan hard uit) of met iemand anders. Ga je twee keer per week sporten? Houdt je daar dan ook aan. Ook als het regent!

Heb je zelf ook leuke en handige tips die we moeten weten? Laat ze hieronder achter in een reactie. Zo helpen we elkaar!