Help je vriendin haar examens door

Griezel, klappertand, huiver: de examens zijn begonnen! Voor sommigen zenuwslopend, misschien ook wel voor je vriendin. Daarom een blog over wat je voor haar kan maken om de pijn een beetje te verlichten: een schoenendoos. Met wat interessante dingen erin, uiteraard.

Zakdoekjes

examen1

Voor als je het even niet meer ziet zitten… Zakdoekjes. Gekscherend bedoeld, natuurlijk. Het label heb ik gemaakt met een speciaal apparaat waarmee je vormpjes uit papier kan snijden, genaamd Cuttlebug. Maar je kan zelf ook aan de slag gaan met schaar en papier.

Anta Flu

examen2

Zodat je niet ziek wordt tijdens het leren! Want zeg nou zelf, leren is zo verschrikkelijk saai, je zou er allergisch van worden. En vlak voor de examens, voor het einde van je schoolcarrière, is dat niet echt de bedoeling.

Chocola

examen3

Onmisbaar. Duhuh. Ik heb op een kartonnetje masking tape geplakt en er vervolgens een vierkantje uit geknipt. Zo bleef dit wankele stapeltje bruine verleidelijke blokjes toch overeind staan. En omdat chocola een feest is (vanzelfsprekend) heb ik er wat confetti overheen gestrooid. Dat kan je makkelijk zelf maken met de perforator.

Bemoedigende tekst

examen4

“Stressed is desserts spelled backwards”. Perfect! Wat ook gaaf is om te doen: een Bijbeltekst. En verder zijn er op Pinterest honderdduizenden bemoedigende spreuken te vinden.

Kleurplaten

examen5

Voor de nodige ontspanning. Geloof me, dit inkleuren is écht leuk! En ontspannend, wat een must is, natuurlijk ;) Probleempje: mijn vriendin vond het zo leuk dat ze er al aan begon vóór ze ging leren. Juist.

Finishing touch

examen6

Een persoonlijke boodschap waarin je je vriendin nog eens laat weten dat je in haar gelooft. Of een mooi gedicht, of een verhaal, of een zelfgeschreven liedje, of een foto.

Aan de deksel heb ik een mini-vlaggetjeslijn gehangen, gemaakt van masking tape – dat geeft alles uiteindelijk een vrolijk geheel, temidden van deze sombere tijden…;)

En dan komt nu het leukste deel van het proces: het brengen van het pakketje naar je vriendinnen. Ik deed het met een verrassingseffect, en dat was grappig! ‘Huh, Janiek? Wat doe jíj hier?!’

Conclusie: geven maakt blij.

Hoe bemoedig jij jouw vriendin tijdens haar examens?