Henrike’s favourites – Mei

Ha meiden. Leuk jullie mee te nemen in mijn leven, of nou ja, in elk geval in de afgelopen maand. Jullie treffen het wel, want deze maand mei was volgepland met leuke activiteiten.

Voordat ik jullie meeneem in mijn ‘favourites’, wil ik nog even wat delen. Deze blog staat vol met ontzettend leuke herinneringen, daarmee lijkt het misschien alsof het leven ontzettend leuk is. En ja, het leven is heel tof. Maar jullie mogen ook best weten dat het momenteel juist helemaal niet zo lekker gaat. De reden dat ik dat zeg? Ondanks de dingen die niet lekker lopen, kan ik een hele blog vullen met dingen die een glimlach op mijn gezicht toveren. Ik hoop dat dat een bemoediging voor jullie mag zijn. Dat ondanks dat het misschien niet zo lekker loopt in je leven, je je zegeningen mag tellen. Door deze favourites blog moest ik dat deze maand doen, maar ik kan je aanraden dat zelf ook eens te doen. Maak eens een maand lang bewust foto’s van de leuke dingen die je meemaakt, ik garandeer je een glimlach op je gezicht als je terugkijkt!

Nou let’s go! Het eerste weekend van mei ging ik op liftweekend! Liftweekend? Ja, duim omhoog en richting bestemming Straatsburg! De heenweg: 12 liften in ruim 11uur. Terugweg: 6 liften in 7uur45minuten. Zie je die lieve tekening, die maakte ik in de auto met een 6-jarig Duits meisje. Handig zo’n krijtbord!

henrike1

Daarnaast paste ik in deze maand een aantal daagjes op, op mijn lieve kleine nichtje. Vandaag is ze precies zes maanden! Lief is ze he?

henrike2

En toen, een heerlijke week! Namelijk de Dies week van de studentenvereniging waarbij ik aangesloten ben. De diesweek is de week waarin we de verjaardag van de vereniging vieren. Alpha-Ede (volgend jaar Ichthus Ede) werd 31 jaar en dat werd goed gevierd. En wel met een bijzondere dankdienst. Ken je dat gevoel, dat je gewoon weet dat God heel dichtbij is en mee geniet?! Ik had dat die avond. We lieten met elkaar ballonnen op, om onze dankgebeden naar de hemel te sturen. Heel tof!

henrike3

Ook was er in diezelfde week een gala. En dus toverde ik mijn woonkamer om tot beautysalon en nodigde ik vriendinnen uit om onszelf mooi te maken. Mijn haar zit al in de krul op de foto. :) En meteen even een inkijkje in mijn studentenhuis.

henrike4

Wat werd het een gezellige avond. Een diner, dansworkshop, toffe mensen om me heen en natuurlijk tijd om een feestje te vieren voor de vereniging en te dansen. Nog even wat foto’s:

henrike5

Nog meer leuks, een vrouwenavond! We begonnen met een High Wine en daarna knutselden we een moodboard. Niet voor onszelf, maar voor elkaar ter bemoediging. Erg leuk om met je vriendinnen te doen!

henrike6

Deze mooie lucht kwam deze maand ook langs! Het was overigens niet de enige mooie lucht, maar deze legde ik vast met mijn camera.

henrike7

Ik las deze maand een paar boeken, heerlijk!

henrike8

En het allerallerfijnste is dan nog wel de combinatie van een heel goed boek lezen in een net verschoond bed. Daar kan ik altijd van genieten. De geur van net gewassen beddengoed en dat het gewoon weer lekker is opgeschud en zacht en fijn voelt. Inclusief schone pyjama en knuffeldieren.

henrike9

In de laatste mei-week was het Hemelvaartsdag. In de ochtend ging ik naar de kerk en daar spraken mijn vriendin en ik af ’s middags een fietstocht te maken. En dat deden we. Lekker fietsen door de bossen en kletsen. ’s Avonds speelden we met nog twee anderen Kolonisten. Ik kon maar niet op gang komen, maar won uiteindelijk toch. Wat kan ik op zo’n dag genieten van de mensen om me heen, het maakt me een dankbaar mens dat ik zo gezegend ben met lieve vrienden!

henrike10

De laatste foto’s die ik met jullie deel, zijn allemaal foto’s met eten of drinken. Favoriete momentjes waarbij eten en drinken een prominente plaats had. Het is dat ik mijn camera niet altijd bij de hand had, maar anders had ik waarschijnlijk nog wel meer eten en drinken op de foto gezet.

henrike11

Oeh, ik word er opnieuw blij van als ik al deze foto’s op een rijtje zie. Het tellen van mijn zegeningen maakt me een blij mens! Leuk dat je meekeek.

Liefs!