Het coronavirus ontkroond

Je Whatsapp is roodgloeiend van de berichten over het beruchte coronavirus, de televisie kan niet meer aan zonder dat je iets opvangt van de nieuwste updates en ook thuis is het hét gespreksonderwerp van de dag. Het is niet gek als angst komt aankloppen. Als je bang wordt of niet meer weet hoe je hiermee om moet gaan. Waar stel je je vertrouwen op? Op de antibacteriële handcrème die je als laatste uit de schap kon grissen, het journaal dat je informatie geeft over de situatie in de rest van Nederland of de overheid die bepaalde maatregelen treft? Allemaal zeker goed om te doen! Maar wie is je beschermer, je raadgever en je voorzienbaar? Waar klamp je je aan vast?

Ik zeg tegen de Heer: “Bij U ben ik zo veilig als in een schuilplaats, zo veilig als in een burcht. U bent mijn God. Ik vertrouw op U.”

Psalm 91:2 BB (Basis Bijbel)

I’m surrounded by You

‘It may look like I’m surrounded, but I’m surrounded by you.’ (Fight My Battles) Dit is zo’n krachtig lied dat mij bemoedigt als ik me omringd voel door angst of duisternis! God omringt je, daar mag je op vertrouwen. Hij is je beschermer! Ik wil mijn informatie en wijsheid bij het maken van keuzes bij Hem vandaan halen. Je kan je omringd voelen door het virus, maar onthoud dat God groter is en we juist nú God heel hard nodig hebben.

Hij beschermt je onder zijn vleugels. Bij Hem ben je veilig. Zijn trouw beschermt je als een schild, als een pantser.

Psalm 91:4 BB

In quarantaine met God

Doordat de scholen door de maatregelen dicht zijn, heb je misschien wel meer tijd om bijvoorbeeld bij onze hemelse Vader op theevisite te gaan. Praat met Hem, deel Hem je zorgen. Lees Bijbelteksten die je bemoedigen (bijvoorbeeld Psalm 91). Zet worshipmuziek aan en zing mee of wees stil terwijl je op Hem wacht. Je zult merken dat als je in de armen van je hemelse Vader kruipt, hij je angst zal wegnemen en een bovennatuurlijke vrede zal geven.

Dan zal de vrede van God, die wij met geen mogelijkheid kunnen begrijpen, jullie hart en jullie gedachten beschermen in Jezus Christus.

Filippenzen 4:7 BB

Kroon

Corona is het Latijnse woord voor: kroon, krans. Door angst niet te laten regeren in je leven, maar je vertrouwen in Gods handen te leggen, ‘ontkroon’ je als het ware de macht die de angst van het virus over je zou kunnen hebben. En geef je God weer de belangrijkste plaats en kroon je Hem weer als beschermheer over jouw leven. Is dit makkelijk? Ik vind het niet altijd gemakkelijk om op Gods woord te vertrouwen als ik allemaal beren op de weg zie. Maar is het de moeite waard om het te proberen? Dat zeker!

Tip: Begin met vrienden een leesplan van een bijbelapp met een onderwerp die jullie aanspreekt. Bespreek de gedeeltes via Whatsapp of Skype.

Photo by Fusion Medical Animation on Unsplash