Het studiekeuzeverhaal van Lisanne

“Ik heb mijn studiekeuze aan God voorgelegd”

Lisanne Haverkamp is 20 jaar en zit momenteel in het tweede jaar van de studie Communicatie. Ze vond het best lastig om een school te kiezen waar ze ging studeren, maar ervoer daarbij ook Gods hulp.

Hoe vind je je studie?

“Ik vind het een super leuke studie. Het is heel divers, je bent met allerlei verschillende dingen bezig. Van schrijven en interviewen tot video’s. Ik heb sinds dit studiejaar ook een eigen onderneming, samen met drie andere meiden. We geven social media advies en maken social media berichten voor bedrijven. Het loopt heel goed, misschien gaan we er na dit studiejaar mee door.”

Hoe maakte jij je studiekeuze?

“Ik ben eerst naar een open dag geweest van een andere hogeschool. Daar heb ik gekeken bij allerlei opleidingen. Via een voorlichting kwam ik toen bij de studie Communicatie uit, ik wist meteen dat dat echt wat voor mij was. Daarna heb ik een meeloopdag gevolgd bij verschillende scholen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de CHE omdat het een kleinschalige school is en de sfeer sprak me aan. Het is heel persoonlijk, de docenten kennen je echt bij naam.

Hielp je geloof in God je hierbij?

“Ja, God geeft mij rust in stressvolle situaties. Ik betrek God in al mijn keuzes, ook in mijn studiekeuze. Ik vond het best lastig om te weten aan welke school ik moest gaan studeren, dat heb ik toen aan God voorgelegd. Maar God zei: je mag het zelf kiezen, het komt goed. Toen heb ik op mijn gevoel voor de CHE gekozen. Als ik me erg druk maak, ga ik naar God toe en vertel het aan Hem. Het lied First van Lauren Daigle helpt mij ook altijd. Dan denk ik eraan om stille tijd te nemen en tot rust te komen.”

Heb je tips voor meiden die een studiekeuze moeten maken?

“Ik zou naar een open dag gaan, bij verschillende studies kijken en afstrepen wat je sowieso niet leuk lijkt. Zelf keek ik ook naar welke opleiding goed staan aangeschreven, je wilt natuurlijk wel goede kwaliteit onderwijs. Veel succes!”

#studiekeuze #che #advertorial

www.che.nl