Het studiekeuzeverhaal van Naomi

Naomi de Kok is 1e jaarsstudent van de opleiding Social Work. Voor haar studie doet ze mee met het maatjesproject. Bij het maatjesproject word je mentor van een jongere, en help je zijn/haar leven weer op de rit te krijgen. Naomi: “Ik trek op met iemand die ik écht verder kan helpen. Zo bijzonder!”

Naomi woont sinds een paar maanden op kamers in Ede. “Het is hier echt supergezellig! Ik heb het goed naar mijn zin. Op kamers gaan was wel een stap, maar ik wilde het graag toch proberen. Naast mijn studie ben ik lid van een studentenvereniging. Dat bevalt ook goed: ik houd wel van sociale contacten.”

Mensen helpen

“Ik merkte in mijn eigen omgeving dat ik steeds vaker met vrienden in gesprek raakte als ze ergens mee zaten. Ik voelde dat ik daar heel veel energie van kreeg! Met hen sparren, praten, in de gaten houden wat er met personen om me heen gebeurde… Voor heel veel mensen kóst dat energie, maar ik kríjg er juist energie van. Wat ik mooi vind aan hulpverlener worden, is dat je echt náást mensen gaat staan. Je investeert in hun leven.”

 

Maatjesproject

“Aan het begin was het even zoeken hoe het allemaal werkte op de hogeschool. Maar de docenten hebben er gelukkig veel begrip voor dat je dingen soms moet uitvogelen omdat ze nieuw zijn. Ik geniet erg van de lessen waarbij je actief bezig bent met wat je later wilt gaan doen. Zoals training in professionele communicatie. En door het maatjesproject trek ik nu een tijdje op met iemand waar ik normaal gesproken niet zo snel voor zou kiezen. Je komt door dit soort opdrachten echt in een heel andere wereld terecht!”

“Als ik mensen vertel over Social Work krijg ik vaak terug: wat ben jij enthousiast zeg! Dat klopt, want dat bén ik ook. 😉 Wat mijn tip is voor jou? Ga een dagje meelopen met een student! Je krijgt er dan veel meer beeld bij: zie ik mezelf hier vier jaar rondlopen? Dat je je prettig voelt bij dat idee, is superbelangrijk!”

 

Meelopen met Naomi of een van de andere studenten Social Work? Kijk op www.che.nl/welkom en meld je aan voor een Meet & Greet Voltijd Social Work. Je bent welkom!

 

#advertorial #studiekeuze #CHE