Het verhaal van onze adoptiehond Coosje

In de coronatijd hebben veel baasjes een hond aangeschaft. Vooral toen de avondklok kwam was er een grote vraag naar honden. Mensen mogen namelijk met een hond ‘s avonds nog naar buiten na 21:00. Nu honden zo’n grote rol kunnen spelen bij mensen, wil ik graag mijn verhaal vertellen over onze hond. Wij hebben hem bijna anderhalf jaar geleden gekregen. We hebben hem niet via een nestje gehaald, maar via adoptie!

“Mogen we een hond?”

Deze vraag speelde bij ons thuis al best wel lang. Mijn vader, broertje en ik wilden erg graag een hondje. Mijn vader is vroeger ook met honden opgegroeid en in onze familie (aan mijn vaders kant) heeft ook bijna elk gezin een hond. Maar ja, een hond neem je niet zomaar in huis. Er komen heel veel dingen bij kijken en uiteindelijk moet er ook nog een klik zijn. Na lang overwegen hadden we mijn moeder ook overtuigd en kon de zoektocht beginnen.

Geen puppy

We waren niet opzoek naar een puppy, een puppy kost namelijk erg veel tijd en werk. Omdat mijn ouders allebei werkten en mijn broertje en ik ook naar school gingen,  wilden we graag een hond die al wat ouder was en dus al wat meer gewend was in een gezin. We hebben op verschillende asielsites gekeken, maar we vonden maar niet de goede hond. We zochten naar een hond die niet al te groot was en goed in een gezin paste.

Stichting

We kwamen uiteindelijk uit bij een stichting. Deze stichting heeft een opvangverblijf in het buitenland. Daar worden honden naar toegebracht die er niet altijd even goed aan toe zijn. De organisatie heeft een website waarop honden staan die in naar Nederland kunnen komen of al in Nederland zijn, die geadopteerd kunnen worden.  We vonden het een mooi idee dat we daarmee een hondje konden helpen naar een beter leven. En toen vonden we daar op de site onze lieve Coos!

Adoptieprocedure

Een hond adopteren gaat natuurlijk niet zomaar. Er gaat een heel proces vooraf, voordat je zo’n hondje in huis kan nemen. Toen wij lieten weten dat wij interesse hadden in Coosje, kwamen we in contact met de stichting. Er kwam iemand bij ons thuis om onze woonomgeving te bekijken. Ze keek wie we waren en of een hondje echt bij ons paste. Ze had zelf ook twee hondjes meegenomen en dat was gelijk liefde op het eerste gezicht!

Toen we een goedkeuring hadden gekregen van de stichting konden we contact opnemen met het gastgezin waar Coosje verbleef. Coosje was een maandje eerder uit het buitenland naar Nederland gekomen en werd in een gastgezin geplaatst. Dat zijn speciale gastgezinnen die een hondje beter leren kennen in wat hij of zij fijn vindt en in hoe hij is met andere dieren.

Welkom thuis!

We hebben contact gehad met het gastgezin en we mochten komen kijken! We hebben allemaal dingetjes in huis gehaald voor onze lieve vriend. Zijn bench, drink- en eetbakje en nog veel meer. Toen was het tijd om hem te gaan bezoeken. Gespannen zaten we in de auto.

We belden aan en het was voor mij in ieder geval liefde op het eerste gezicht. Het was een schatje, we hebben een tijdje gesproken met het gastgezin en uiteindelijk wisten we het eigenlijk al: dit is hem! Met iedereen had hij een goede klik. Dit moest hem worden! We tekenden de papieren en betaalden de adoptie. Vanaf dat moment hadden we een hond in huis!

Onze lieve Coosje

Dit is onze lieve Coosje, hij is naar schatting geboren op 15 maart 2017 en hij is volgens mij een kruising tussen heel veel verschillende rassen. Het is een ondeugende maar een heel lieve hond. Coosje eet letterlijk alles wat los en vast zit! Hij blaft naar iedereen die langs komt en vertrekt uit de voordeur. Van andere honden moet hij niks hebben. Het is soms zo schattig, dan komen er andere honden heel enthousiast aan, maar Coosje blijft dan stilstaan en doet niks.

Wij weten zijn verleden niet. Wel denken wij dat er iets met mannen is gebeurd. Bij elke man die bij ons binnen komt gaat hij helemaal tekeer en bij vrouwen is dat helemaal niet het geval. Als je eenmaal zijn vertrouwen hebt gewonnen, loopt hij alleen maar achter je aan!

Kortom, als je nog op zoek bent naar een hond, kijk ook eens bij zo’n stichting. Ik kan natuurlijk niet garanderen dat het net zo goed gaat als bij ons, maar het is het kijken waard! 

Let er trouwens wel goed op dat het bedrijf waar je de hond wilt adopteren, een goedgekeurde organisatie is.