Het verhaal van Sele

Toen de Nigeriaanse Sele nog maar twee jaar oud was, werd zijn vader Solomon vermoord. Ja, dat lees je goed: vermoord. Waarom? Omdat hij christen was.

Later als ik groot ben…

Cecelia, de moeder van de nu 13-jarige Sele, weet het nog heel goed: “Het was zondag. Solomons neef was overleden en ik was eten aan het klaarmaken om naar het huis van de familie te brengen. Solomon ging die ochtend naar de markt. Ik wachtte samen met de kinderen op hem in het huis van zijn neef. We hoorden geweerschoten en er was overal rook. Solomon belde me op en zei dat ik naar huis moest gaan om voor de kinderen te zorgen. Hij zei dat alles in de stad in brand stond, maar dat ik rustig moest blijven. Ik was vreselijk ongerust. Toen ik hem weer probeerde te bellen, kreeg ik hem niet meer te pakken.” Cecelia hoort dat die dag christenen werden aangevallen in de stad door extremistische moslims. Solomon kwam niet thuis die dag. Ook de volgende dag was er nog geen teken van leven. “Later die dag vertelden ze me dat mijn man was vermoord. Op dat moment schreeuwde ik het uit! In de namiddag hebben we hem begraven.”

In Nigeria, het land waar Sele woont, gebeurt het helaas heel vaak dat christenen door extremistische moslims worden aangevallen. De dood van Sele’s vader was (natuurlijk) erg moeilijk voor zijn gezin. Niet alleen omdat ze hun man en vader ineens moesten missen, maar ook omdat Sele’s vader geld verdiende waar het gezin van leefde. Gelukkig heeft Cecelia het werk van haar man op de boerderij kunnen overnemen. Sele en de rest van het gezin helpen ook mee, om genoeg geld te verdienen. Met hulp van Open Doors kan Sele ook naar school. Dat vindt hij heel leuk, hij is zelfs een van de beste leerlingen van zijn klas: “Ik hou van school. Mijn leraren geven me heel goed les en ze helpen me om later dokter te kunnen worden. Ik wil namelijk levens redden en mensen helpen.”

Stuur Sele een kaartje!

 

Wil jij iets doen voor Sele, maar weet je niet goed wat? Dan is dit misschien een leuke tip: je kunt Sele namelijk een kaartje sturen! Laat hem weten dat je aan hem denkt en voor hem bidt of deel een bijbeltekst met hem. Zo weet hij dat hij er niet alleen voor staat en dat er over de hele wereld christenen voor hem bidden!

Stuur jouw kaart naar Open Doors Nederland, Postbus 47, 3850 AA Ermelo.

Klik hier voor meer informatie over de schrijfactie.

Over Open Doors

Wist je dat er wereldwijd meer dan 360 (!) miljoen christenen vervolgd worden? Dit betekent dat ze buitengesloten, gevangengezet of mishandeld worden om hun geloof. De organisatie Open Doors komt voor deze christenen op, bijvoorbeeld door Bijbels uit te delen, noodhulp te geven of door christenen te leren hoe ze kunnen omgaan met vervolging.

 

#christenvervolging #opendoors #advertorial